Nieuws

Samsung brengt Linux naar high-end smartphones en DeX

'Linux on Galaxy' is op komst. Met andere woorden: Linux voor op je Samsung-smartphone.

Samsung heeft de Galaxy S9 en S9+ de deuren nog niet uitgegooid, of ze staan al klaar met de volgende aankondiging: ‘Linux on Galaxy’. Met deze toekomstige optie – er wordt nog volop aan ontwikkeld – wil Samsung het welbekende Linux-besturingssysteem naar Samsung-telefoons brengen.

Naast de introductie van Linux op telefoons zoals de Galaxy S8, Note 8 en Galaxy S9, is het de bedoeling om ook de recent aangekondigde DeX Pad of de oudere DeX Dock te ondersteunen. Hier kunnen dan de nodige accessoires op worden aangesloten, zoals een muis en toetsenbord, zodat je de volledige desktopervaring krijgt.

Linux on Galaxy

Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk hoe het precies in zijn werk zal gaan. Wel wordt op de website al wat interessante informatie door Samsung gelost.

Zo zal er vermoedelijk de mogelijkheid zijn om meerdere Linux-besturingssystemen naast elkaar te draaien, maar het is niet duidelijk of ze hier praten over verschillende Linux-distro’s. Het gaat niet om een virtualisatie van Linux, er wordt immers gebruik gemaakt van de standaard kernel die Samsung gebruikt voor Android.

Dat deze virtualisatie ontbreekt heeft wel enkele gevolgen. Zo zal Linux on Galaxy enkel applicaties kunnen draaien die geschikt zijn voor de ARM-architectuur. Nu zijn er veel applicaties die zijn ontwikkeld om te werken met meerdere architecturen, maar de applicaties die enkel zijn ontwikkeld voor x86 zullen niet werken.

Beschikbaarheid

Zoals hierboven vermeld, is Samsung nog druk bezig met de ontwikkeling van de mogelijkheden om Linux te draaien op je Samsung Galaxy-smartphone. Ze hebben helaas geen verwachte datum van lancering aangegeven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business