Samsung Galaxy S9+ haalt beste score ooit op camerabenchmark

De Samsung Galaxy S9+ krijgt maar liefst 99 punten van het onafhankelijke DxOMark, en scoort daarmee als beste smartphonecamera ooit.

De Samsung Galaxy S9 en S9+ werden afgelopen zondag tijdens het Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd. Tijdens de aankondiging werd de slogan van de telefoon duidelijk naar voren gebracht: “The Camera reimagined.” Waar het voor Samsung dit jaar heel moeilijk werd om op andere vlakken te innoveren, heeft het de meeste tijd in de camera(‘s) gestoken. Dat is duidelijk terug te zien in de score die DxOMark meegeeft aan de Samsung Galaxy S9+ met het dual-camerasysteem. De S9+ krijgt maar liefst 99 punten, de hoogste score voor een smartphone ooit.

DxOMark

DxOMark voert al jaren testen uit met camera’s van high-end smartphones, en geeft door middel van de specifiek gebruikte methodologie een score. Zo wordt er door DxOMark onder andere gekeken naar de belichting en het contrast van de foto, gevolgd door de vastgelegde kleuren door de camera. Naast die twee essentiële zaken wordt er onder meer ook gekeken naar de kwaliteit van de foto’s met een scherptediepteverschil, ook wel het bokeh-effect genoemd.

Hieronder is te zien wat de S9+ op elk vlak heeft gescoord, bovenaan is ook te zien dat de S9+ het beste scoort op het maken van foto’s met een score van 104. Bij het videogedeelte valt zeker nog verbetering te halen, beelden zien er vaak wat “zachter” uit en verliezen daardoor belangrijke details.

Vergelijking

Zoals eerder aangegeven, voert DxOMark al jaren deze testen uit, dus is dit ook een mooie tool om vergelijkingen mee te maken. De Samsung Galaxy S8 had vorig jaar bijvoorbeeld slechts een score van 88 punten, en ook de Note 8 blijft 5 punten achter op de S9+ met een score van 94 punten. Gaan we kijken buiten Samsung dan zie je dat toestellen zoals de Google Pixel 2 en iPhone X slechts 1 en 2 punten respectievelijk onderdoen voor de S9+.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business