Nieuws

Sandisks nieuwe 400 GB microSD-kaart is te snel voor je smartphone

Sandisk toonde op MWC een microSD-kaart die tot een volledig nieuwe prestatieklasse behoort.

SanDisk heeft op het Mobile World Congress in Barcelona een nieuwe microSD-kaart gepresenteerd met 400 GB opslagcapaciteit en ongeziene transfersnelheden. Het kaartje krijgt de A2-specificatie en behoort daarmee tot een volledig nieuwe prestatieklasse.

De nieuwe A2-specificatie belooft lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 4.000 en 2.000 IOPS. Huidige A1-kaarten bieden lees- en schrijfsnelheden van 1.500 en 500 IOPS. De minimale leessnelheid wordt dus meer dan verdubbeld, terwijl de schrijfsnelheid zelfs vier keer hoger ligt.

Om dat wat bevattelijker te maken: PCMag kon benchmarkresultaten inkijken waarbij de nieuwe SanDisk-kaart een leessnelheid van 167,3 MB/s en schrijfsnelheid van 93,74 MB/S behaalde. Dat soort snelheden betekent dat je geen vertraging ondervindt bij het draaien van applicaties en (intensieve) games wanneer je de microSD-kaart als ‘adoptable storage’ gebruikt – zodat het zich als intern geheugen op je Android gedraagt.

Er is alleen één pittig detail: geen enkele smartphone kan vandaag A2-snelheden aan. Zelfs de nieuwe Snapdragon 845 kan er nog niet mee overweg, wat betekent dat we nog minstens een jaar moeten wachten vooraleer de eerste smartphones verschijnen die de capaciteiten van deze nieuwe kaartjes ten volle kunnen benutten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business