Nieuws

Audi werkt aan vliegende auto’s

Audi, Airbus en Italdesign bieden met hun Pop.Up Next-concept een eerste blik op het transport van de toekomst met een elektrische vliegende auto.

Vorig jaar bundelden Airbus en Italdesign hun krachten met het Pop.Up-concept, een modulaire auto die kan transformeren in een helikopter. Dit jaar presenteren de twee bedrijven Pop.Up Next, een verbeterde versie van het oorspronkelijke concept in samenwerking met autofabrikant Audi, op het Autosalon in Genève.

Vliegende auto

Pop.Up Next is opnieuw een vliegende elektrische auto die opgebouwd is uit verscheidene modules die afneembaar zijn. Zo kan de cabine of ‘pod’ op een rijdend platform worden geplaatst en door de straten rijden of aan een drone hangen en tussen gebouwen vliegen. In theorie verandert niet veel aan het concept als je het vergelijking met wat Airbus en Italdesign vorig jaar presenteerden.

Door de samenwerking met Audi krijgt de ‘pod’ nu een nieuw jasje en kan het gebruikmaken van de kennis van de autofabrikant op het gebied van accutechniek en autonoom rijden bij de verdere ontwikkeling van Pop.Up Next.

Pop.Up Next richt zich vooral op steden die door een te grote hoeveelheden aan auto’s vastrijden en op zoek gaan naar nieuwe transportmogelijkheden.

49-inch aan interactie

Het modulaire Pop.Up Next-voertuig beschikt over een 49-inch scherm dat prominent in het interieur aanwezig is. De interactie tussen de bestuurder en de vliegende auto vindt plaats door middel van spraak, gezichtsherkenning, eye-tracking en aanrakingen.

De komst van een elektrische helikopterauto is niet voor de nabije toekomst, want voorlopig gaat het uitsluitend om een studiemodel. Het concept zal pas in de verre toekomst zijn opwachting maken in de straten en lucht.

Pop.Up Next biedt een eerste blik op het transport van de toekomst en de mogelijkheden van autonome auto’s.

Connected Carelektrische autoontspanningPop.Up Nextvliegende auto

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN