Nieuws

Facebook krijgt datingfunctie

"Dit gaat voor het bouwen van echte, lange-termijnrelaties zijn." CEO Mark Zuckerberg kondigt de komst van datingopties op het sociale netwerk aan.

Facebook wil mensen verbinden, en binnenkort is dat niet alleen puur platonisch bedoeld. CEO Mark Zuckerberg onthulde gisteren tijdens de jaarlijkse F8-conferentie van het bedrijf dat het sociale netwerk online dating gaat faciliteren.

Apart profiel

Een Facebook-gebruiker kan momenteel al zijn relatiestatus openbaar maken, maar echte tools om met mensen contact op te nemen met romantische doeleinden heeft het sociale medium niet. Met de introductie van de datingopties zal wie wil een apart datingprofiel kunnen aanmaken op het platform. Eens die pagina aangemaakt kunnen ze deze voor de diverse groepen en evenementen waar ze lid van zijn ‘unlocken’ om andere gebruikers te ontdekken die een datingprofiel hebben. Facebook zal matches suggereren op basis van voorkeuren, gedeelde interesses en gedeelde vrienden. Contact met iemand opnemen gaat via een privéchat die ook gescheiden is van de normale Messengertool.

Elke gebruiker zal de mogelijkheid hebben om een datingprofiel aan te maken, ongeacht zijn of haar relatiestatus. De functie is volledig optioneel en kan zonder problemen genegeerd worden.”Dit gaat voor het bouwen van echte, lange-termijnrelaties zijn, niet alleen voor avontuurtjes,” grapte Zuckerberg tijdens de bekendmaking. Wanneer de functie precies uitgerold zal worden is niet verduidelijkt, maar het bedrijf sprak over een aanstaande lancering.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business