Nieuws

Linksys lanceert goedkopere Velop mesh-router

De routerfabrikant brengt een meer betaalbare versie van zijn meshsysteem op de markt.

De nieuwe variant van de Linksys Velop mesh-router is minder belastend voor je portefeuille, maar ook minder krachtig. De komst van het meer betaalbare model werd enkele maanden geleden aangekondigd tijdens elektronicabeurs CES. Sinds deze week kan je een pre-order plaatsen voor de Velop-router, vanaf 15 mei worden de toestellen geleverd.

[related_article id=”220861″]

Linksys was een van de eerste fabrikanten die op de mesh-kar sprong. Mesh-wifi stuurt je internetsignaal via verschillende nodes, waardoor je een groter gebied van een stabiel signaal kan voorzien. Een meshsysteem bestaat altijd uit minstens 2 toestellen, anders kan je niet over mesh spreken.

De originele Linksys Velop is een tri-bandsysteem. Het nieuwe instapmodel is dualband, en de routers zelf zijn ook iets kleiner dan de originele Velop. De dualband-configuratie maakt dat het minder verbonden toestellen simultaan zal kunnen bedienen als zijn voorganger en dus minder snel zal zijn.

De inflatie van de prijs moet meer mensen over de streep trekken om mesh uit te proberen. Een van de grootste struikelblokken van een meshsysteem is de investering die je moet doen. Een simpele mesh-opstelling kost je al snel meer dan 300 euro. De nieuwe Velop start aan 199 dollar voor een pack met twee routers, omgerekend zo’n 165 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business