Nieuws

3 opmerkelijke Facebook-trends, naast dating

Na de jaarlijkse F8 developer conference waariop Mark Zuckerberg verschillende nieuwe toepassingen bekendmaakte, selecteerden wij de meest opmerkelijke projecten.

Zuckerberg en zijn team willen trendsetters blijven en geloven in de aanwezigheid van virtuele realiteit in ons dagelijks leven. Ze investeren veel in deze technologie in de hoop het grote publiek aan te trekken.

1. Instagram video en anti-pesten

Dat er een videochat zou komen voor Instagram raakte al bekend in maart, maar nu licht Zuckerberg deze functie toe. De chatfunctie is toegevoegd en bevat een nieuw filter zodat kwetsende commentaren onleesbaar zijn voor gebruikers. De ‘ontdekken’-tab is verbeterd om de gebruiker meer in contact te brengen met personen en tags die overeenkomen met hun persoonlijke interesse. Instagram wil zich profileren als een veilige digitale omgeving voor tieners.

2. Oculus en Oculus TV

Facebook lanceert Oculus Go, een goedkope en veelzijdige VR-hoofdtelefoonkit. Het toestel is nu te koop voor 165.95 euro of 207,64 euro voor een 32 GB- of 64 GB-model. De virtual reality headset probeert zich van de concurrenten te onderscheiden door verbeterde gebruikservaring: minder klungelen, meer genieten.

Verder wordt Oculus TV over enkele weken gelanceerd. Je kan het toestel gebruiken om naar Facebook Watch te kijken, de televisie-app van Facebook die automatisch op de headset is geïnstalleerd. Verder worden ook Red Bull TV en Pluto TV geïntegreerd. Ook Netflix en Hulu maken mogelijks in de toekomst hun opwachting.

3. VR-herinneringen en 3D foto’s

De Facebook-newsfeed wordt aangepast zodat er 3D-illustraties en -modellen weergegeven kunnen worden aan Facebook-gebruikers. Ook 2D-foto’s worden omgezet tot virtual reality herinneringen door gebruik te maken van een ‘trippy point cloud design’-techniek.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business