Wear OS krijgt meer functionaliteit in Google Assistant

Google brengt meer functionaliteit naar Wear OS door middel van een grote update van Google Assistant. Dit na jaren waarin het OS werd geplaagd door gelimiteerde functionaliteit.

Google heeft het er jaren moeilijk mee om het voormalige Android Wear, tegenwoordig Wear OS, aan de man te krijgen. De veelgenoemde oorzaak is de gelimiteerde functionaliteit van het platform. Google hoopt dit nu op te lossen met een update van Google Assistant die meer functionaliteit naar Wear OS moet brengen.

Nieuwe functionaliteiten

Een van de nieuwe functionaliteiten heeft te maken met ‘Smart suggestions’. Deze slimme suggesties spelen in op je vorige vraag, door na het antwoord op deze vraag nieuwe opties te verschaffen om zo meer informatie te krijgen. Zo kan je vragen wat het weer vandaag zal zijn, en na het antwoord verder klikken op de voorspellingen voor het aankomende weekend.

Daarnaast begrijpt Google inmiddels dat de beeldschermen van Wear OS-smartwatches dermate klein zijn dat het moeilijk kan zijn om een lang verhaal te lezen. De update brengt dan ook een mogelijkheid mee om de antwoorden voor te laten lezen, dit via de speaker van de smartwatch of je Bluetooth koptelefoon.

Als laatste krijgt Google Assistant nu compatibiliteit met ‘Actions’. Dit zijn meer dan 1 miljoen acties die je door middel van Google Assistant kan uitvoeren, in samenwerking met andere 3rd party applicaties. Zo zou je bijvoorbeeld aan Google Assistant kunnen vragen om je Smart Home oven van LG aan te zetten. Of, als de NS-app in de toekomst ondersteund wordt, kunnen vragen wanneer de volgende trein vertrekt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business