Google I/O 2018: Vooruitblik op de agenda

Google I/O staat weer voor de deur, en dat maakt het tijd om vooruit te blikken. Wat is het nieuws waarmee Google dit jaar gaat komen? En wat zijn de belangrijkste sessies om vanuit je bureaustoel te bekijken.

Aanstaande dinsdag begint het grootste ontwikkelaars evenement van Google. Google I/O 2018 vindt plaats van 8 tot en met 10 mei in en omme nabij het GooglePlex in Californië. Tijdens dit evenement wordt er vooral gericht op ontwikkelaars, maar ook consumenten worden niet achterwege gelaten. Hieronder is een lijstje van de (verwachte) belangrijkste gebeurtenissen tijdens het evenement.

Dinsdag 8 mei

De eerste dag van Google I/O begint altijd met een toespraak van de CEO van Google, Sundar Pichai. Tijdens deze toespraak worden vaak de grootste nieuwe verandering aan apps en andere producten aangekondigd. Deze toespraak van de CEO begint om 10:00 lokale tijd (Pacific Standard Time), dat betekend dat de toespraak hier te volgen zal zijn vanaf 18:00 via de website van Google.

In de middag lokale tijd, 22:00 onze tijd, zal de volgende interessante sessie plaatsvinden over Android, welke ook via een livestream te volgen valt. Tijdens deze sessie gaat Google dieper in op nieuwe functionaliteiten van Android P, en wordt hoogstwaarschijnlijk meer duidelijk over hoe Android P zich vormt. Verwacht wordt dat tijdens Google I/O ook de eerste Android P beta versie onthuld gaat worden.

Als derde grote sessie wordt er gesproken over Android TV en de verdere ontwikkeling van het platform. Recent verschenen er ook al afbeeldingen van een Android tv-stick die enorm veel leek op de Google Chromecast. Mogelijk dat Google hier ook meer over bekend maakt tijdens deze sessie. Deze sessie vindt plaats om 23:00 onze tijd en is hier te volgen.

Woensdag 9 mei

Woensdagochtend lokale tijd, van 18:30 onze tijd, vindt er een sessie plaats die meer zal vertellen over vernieuwingen in Wear OS. Met Android P opkomend aan de horizon is het nu ook tijd om aan de slag te gaan met Wear OS. Verwacht dat onder andere het design op de schop gaat, in samenhang met het vernieuwde Material Design.

Op hetzelfde tijdstip van de sessie over Wear OS gaat Google tussen 18:30 en 19:30 ons ook meer vertellen over vernieuwingen in Google Photos. Wat er precies zal veranderen in de applicatie is vooralsnog onbekend, maar gezien de focus van Google op artificiële intelligentie zullen de veranderingen in die hoek liggen.

Ik kan het niet onbenoemd laten, Google legt tijdens Google I/O een grote focus op ‘Actions’ voor Google Assistant, met in totaal 12 sessies die eraan besteed worden. Tijdens deze sessie op woensdag 9 mei vanaf 19:30-20:30 onze tijd gaat Google onder andere ontwikkelaars meer vertellen over het ontwikkelen van deze ‘Actions’. Deze sessie gaat over het breedste zin daarvan, Google zal hier namelijk elke productgroep onder de loop nemen.

Donderdag 10 mei

Op donderdag tijdens het evenement vinden veelal nog de laatste sessies plaats met ontwikkelaars. Deze donderdag is dat niet anders. Om 17:30 onze tijd geeft Google nog een interessante sessie waarin het meer bekend maakt over vernieuwingen in Android apps voor Chrome OS. Er wordt ook veel aandacht gericht op compatibiliteit met veel verschillende onderdelen van laptops voor Android apps.

Samenvatting

Google I/O is en blijft een developer evenement zoals ik eerder al had genoemd. Ook dit jaar is dat het geval, met het grotendeel van de sessies die te maken hebben met het implementeren van functies. Er zijn echter wel een aantal interessante sessies met betrekking tot de grote vernieuwingen in Android, Material Design, Wear OS en Android TV.

Echter blijft het altijd koffiedik kijken voor wat Google allemaal naar voren gaat brengen gedurende het evenement. Vanaf aanstaande dinsdag zal alles duidelijk worden, al duurt het meestal nog wel een paar maanden voordat alles daadwerkelijk beschikbaar is. Vanuit onze kant zal het belangrijkste nieuws op de voet gevolgd worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business