7 tips voor een aantrekkelijke Instagram-feed

Een post creëren op Instagram om veel reacties en likes te krijgen gebeurt niet vanzelf. Met deze tips, word je in no-time een social influencer.

1. Plaats kwaliteit

Je hoeft geen topfotograaf te zijn om mooie foto’s te maken en publiceren op Instagram. De juiste filter gebruiken maakt veel verschil. Let wel op dat je overal dezelfde filters en bewerkingen gebruikt. Zo blijven alle foto’s binnen één stijl en oogt jouw feed niet rommelig.

Nog op zoek naar leuke content op Instagram? Volg TechPulse op Instagram en krijg iedere dag de leukste technieuwtjes in je feed.

2. Beheer opmerkingen

Hoe meer volgers je krijgt, hoe meer commentaar. Sommige opmerkingen wil je liever niet als reacties. Door de recente update van Instagram, bepaal je wie er een reactie kan achterlaten. Dit kan je in jouw voordeel gebruiken. In gesprek gaan met volgers trekt bovendien nieuwe mensen aan.

3. Gebruik video’s

Instagram heeft al een tijdje video’s omarmt. Korte filmpjes van maximaal 15 seconden waarin je kort en krachtig iets vertelt of toont. Het mag ook een grapje zijn of iets wat je meegemaakt hebt. Zolang je maar iets deelt is de memo.

4. Plannen

Tegenwoordig bestaan er veel apps zoals Autogrammer en Latergramme. Ze maken het mogelijk om foto’s klaar te zetten voor publicatie. Bij sommige apps hoef je verder niets meer te doen en post het jouw berichten automatisch volgens planning. Bij andere krijg je een herinnering en moet je het nog manueel plaatsen.

5. Microblog

Waar je bij Twitter beperkt bent met maar 280 tekens, is dit niet het geval bij Instagram. Af en toe een iets langere tekst bij een foto plaatsen geeft jouw volgers de kans je beter te leren kennen. Dit betekent overigens niet dat je elk detail uit jouw leven moet delen: hou altijd rekening met punt 1.

6. Content hergebruiken

We begrijpen maar al te goed dat je dagelijks geen uren aan Instagram wil besteden. Om toch online aanwezig te zijn kan je bijvoorbeeld posts hergebruiken. Een tekstje dat je op Twitter postte, werkt ook op Facebook. Een foto die op Facebook stond, kan perfect op Instagram. Soms is er wel enige herwerking nodig om de content goed af te stemmen op het platform.

7. Wedstrijden

Wedstrijden organiseren via Instagram is kinderspel. Hiermee krijg je niet enkel een groter bereik, mensen vinden jouw profiel ook sneller. De deelnemers kun je hun vrienden laten taggen zodat jouw doelgroep uitbreidt en hun winkansen toenemen. Vergeet geen prijs te voorzien.

Zoals je merkt, draait het meer rond consistentie en aanwezigheid om een trouwe achterban te krijgen. Met deze tips komen volgers vanzelf op je af zoals bijen op zoetigheid.   

appsfotosinstagrammicroblogmobielontspanningtipsvideoswedstrijden

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen