Tesla biedt alle eigenaars van een elektrische Tesla-wagen binnenkort een gratis proefperiode aan om de automatische pilootfunctie uit te testen.

Advertentie

Ben je in het bezit van een Tesla? Dan kan je binnenkort gratis de automatische pilootfunctie van je elektrische wagen uitproberen. Dat meldt Tesla-CEO Elon Musk op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in Silicon Valley.

Autopilot is een apart verkrijgbare functie die niet standaard met de elektrische wagens van Tesla wordt meegeleverd. Om de adaptieve cruise control- en rijstrookhulpmiddelen te verkrijgen, moet je als koper 5.000 dollar bijbetalen bij de aankoop van je nieuwe Tesla.

Aandelen kunstmatig verhogen

[related_article id=”224965″]

Verder belooft Elon Musk ook de automatische pilootfunctie te verbeteren. Een eerste software-update verschijnt later deze week. Toch blijft het de vraag of het aantal crashes met Tesla’s toeneemt met onoplettende bestuurders en ongevallen met stilstaande en geparkeerde voertuigen.

Eind vorige maand beschuldigden de aandeelhouders Tesla van het achterhouden van informatie omtrent de productie en ontwikkeling van de elektrische wagen Tesla Model 3. De klacht, die in oktober werd ingediend door een groep aandeelhouders, beweert dat Tesla ‘hopeloos onvoorbereid’ was om de voertuigen massaal te produceren en investeerders misleidde door de aandelen ‘kunstmatig te verhogen’.

Om de aandeelhouders gerust te stellen, bevestigde Elon ook dat de productie van de Model 3-sedan tegen het einde van de maand op 3.500 elektrische wagens per week staat.