Nieuws

Tesla herstructureert en ontslaat 9 procent van personeel

Tesla ontslaat 9 procent van zijn werknemers als eerste stap in de herstructurering van het bedrijf. Het bedrijf schrapt meer dan 3000 banen. Toch hebben deze veranderingen geen impact op de productie van de elektrische Tesla Model 3-sedan.

 

Tesla-CEO Elon Musk kondigde deze herstructureringsmaatregel aan op Twitter. “We hebben deze beslissingen genomen door het belang van elke positie te evalueren, of bepaalde banen efficiënter en productiever konden worden uitgevoerd en door de specifieke vaardigheden en capaciteiten van ieder individu in het bedrijf te beoordelen”, stelt Musk.

 

Geen jaarlijkse winst

“Gezien het feit dat Tesla nooit een jaarlijkse winst boekte in de bijna 15 jaar dat we reeds bestaan, is winst natuurlijk niet wat ons motiveert”, schreef Elon Musk op Twitter. “Wat ons drijft is onze missie om de transitie van de wereld naar duurzame, schone energie te versnellen, maar we zullen dat doel nooit bereiken tenzij we uiteindelijk aantonen dat we duurzaam en winstgevend zijn. Dat is een goede en eerlijke kritiek op de geschiedenis van Tesla tot nu toe.”

 

Tesla heeft het al een hele tijd moeilijk. Het bedrijf miste een aantal productiedoelstellingen bij de ontwikkeling en productie van de elektrische Model 3-sedan, hoewel de Tesla-CEO Elon Musk tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van vorige week meldde dat Tesla zo’n 500 Model 3-wagens per dag maakt, goed voor ongeveer 3.500 elektrische wagens per week. Tesla probeert tegen het midden van het jaar een snelheid van 6.000 Model 3-sedans per week te bereiken.

 

Geen invloed op Model 3

De herstructurering binnen Tesla moet leiden tot een betere communicatie en een vermindering van bureaucratie. “Ik wil ook benadrukken dat we nu deze moeilijke beslissing nemen, zodat we dit nooit meer hoeven te doen”, zegt Elon Musk. “Deze beslissing heeft geen invloed op ons vermogen om de productiedoelstellingen van Model 3 te behalen in de komende maanden.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business