Nieuws

Elon Musk koopt 72.500 Tesla-aandelen

Tesla-baas Elon Musk heeft de afgelopen twee dagen 72.500 aandelen gekocht van zijn eigen bedrijf. Musk was al de voornaamste aandeelhouder van Tesla en is nu in het bezit van maar liefst 33,74 miljoen aandelen die samen 11,6 miljard dollar waard zijn.

 

Tesla-CEO Elon Musk heeft op dinsdag en woensdag 72.500 aandelen gekocht van zijn eigen bedrijf. Hij kocht die aandelen voor bedragen die tussen 342,44 dollar en 347,44 dollar lagen. Musk was al de voornaamste aandeelhouder van de befaamde elektrische auto’s, en is nu in het bezit van maar liefst 33,74 miljoen aandelen die samen een duizelingwekkende 11,6 miljard dollar waard zijn.

 

Tesla lijkt momenteel in slechte papieren te zitten. De elektrische wagenfabrikant gooit geld over de balk door het te spenderen aan haar productlijn en nieuwe investeringen. Tesla kwam woensdag nog onder vuur te liggen doordat het 9% van haar werknemers de laan had uitgestuurd. Musk benadrukte dat hij die maatregel getroffen had om te garanderen dat bepaalde banen efficiënter zouden worden uitgevoerd.

 

Critici menen echter dat Tesla in nauwe schoentjes zit en de kosten moet drukken om het hoofd boven water te houden. Het Tesla model 3 blijkt minder succesvol dan geanticipeerd door problemen met de productie. Tesla wil nu weer op volle toeren beginnen draaien met een productiedoel van 5.000 tot 6.000 Model 3 Sedans.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business