Lenovo-medewerker onthult misschien de nieuwe naam Nvidia Geforce-GPU’s

De huidige Nvidia Geforce GTX-videokaarten zijn alweer behoorlijk op leeftijd, al lijkt een onthulling van een nieuwe generatie videokaarten er nu wel snel aan te komen.

Op gamebeurs E3 in Los Angeles kondigde Lenovo een hele reeks aan van nieuwe desktops en laptops. Onderdeel daarvan waren de Lenovo Legion Cubes en Full Towers. Opvallend daarbij was de selecte keuze aan videokaarten, tot nu toe zijn enkel opties met de Nvidia Geforce GTX 1050 en 1060 genoemd. Al lijkt dat later dit jaar wel te gaan veranderen.

 

BrainBean had een interview met Lenovo op de E3 beurs waarin verassend veel informatie werd vrijgelaten. De Lenovo-medewerker stipte aan dat de systemen allereerst enkel met de Nvidia Geforce GTX 1060 geleverd worden. Dit zou later in het jaar gaan veranderen, zo zouden vanaf dat moment ook Nvidia Geforce GTX 11xx kaarten leverbaar moeten zijn in de desktops. De medewerker geeft verder ook aan dat er vanaf dat moment hoger gepositioneerde kaarten leverbaar moeten zijn, tot aan de 1180.

Geruchten

Op welke informatie de medewerker zich qua naamgeving van de kaart berust is niet bekend. De afgelopen tijd gaan er veel geruchten rond voor ofwel de Nvidia Geforce GTX 11xx-, ofwel de Nvidia Geforce GTX 20xx series. Wat wel vast staat is dat de desktops in de herfst worden uitgerust met de nieuwe GPU’s, de aankondiging van de nieuwe Nvidia GPU’s zal dan ook naar verwachting daarvoor plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business