HTC ontslaat 1.500 werknemers in de zoektocht naar winst

HTC kondigt aan 1.500 werknemers te ontslaan in een poging om winstgevend te blijven. In een verklaring meldt het bedrijf te reorganiseren om de efficiëntie van de organisatie te verhogen. De ontslagen vallen in de Taiwanese afdeling.

 

Dalende winsten zijn het bedrijf blijven pesten, dat ooit werd gezien als een leider in de smartphonewereld. Eerder dit jaar bracht de smartphonefabrikant HTC haar VR-projecten onder de vleugels van de mobiele divisie. Een poging om het bedrijf opnieuw rendabel te maken. Toch blijken deze maatregelen onvoldoende.

Verder is het niet de eerste keer dat er personeel op straat komt te staan. In februari onderging het personeelsbestand al een eerste ontslagronde. Ook kwamen 2.000 werknemers onder de vlag van Google terecht na de overname van een deel van het smartphoneteam. Zij werken nu aan de Pixel-toestellen. Een keuze die het bedrijf op korte termijn 1,1 miljard dollar opleverde, toch vertellen de aandelen een minder positief verhaal. De prijs van een HTC-aandeel daalde onder zijn waardering, een teken dat investeerders voorlopig geen toekomst meer zien in het bedrijf.

 

Voorlopig klokken 1.500 werknemers van het smartphonebedrijf HTC tussen juli en september een laatste keer uit. Het gaat om 22 procent van het huidige aantal werknemers. Na de afslankingsmaatregelen telt het bedrijf nog zo’n 5.000 werknemers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business