Mark Zuckerberg is derde rijkste persoon ter wereld

Facebookbaron Mark Zuckerberg stoot Warren Buffet van zijn troon als derde rijkste persoon ter wereld. Zo bevestigde Bloomberg vrijdag.

 

Zuckerberg zit volgens de Bloomberg Billionaires Index daarmee de CEO van Amazon Jeff Bezos  en Bill Gates op de hielen. De publicatie stipt aan dat het de eerste keer is dat de drie rijkste personen ter wereld hun brood (nu ja, brood) verdienden dankzij technologie.

 

Zuckerberg is 34 jaar, en heeft een nettowaarde van 81,6 miljard dollar. Dat is zo’n 373 miljoen meer dan Warren Buffet, CEO en voorzitter van Berkshire Hathaway. Buffet was ooit zelfs de rijkste persoon ter wereld, maar verloor die positie door steeds uitgebreidere liefdadigheidsdonaties vanaf 2006.

 

Buffet zit er overigens nog steeds warmpjes bij. Zo is hij met een vermogen van 81,2 biljoen dollar opgeschoven naar de vierde plaats op de de Bloomberg index. J.K. Rowling, auteur van de Harry Potterboeken, viel al eerder een soortgelijk lot te beurt, toen ze haar miljardairsstatus zag slinken naar een ‘schamper’ miljonairsstatuut door haar uitgebreide liefdadigheidsprojecten.

[related_article id=”174447″]

Facebook wist dus toch enkele rake klappen goed te incasseren. Zo raakte het sociaal mediaplatform verwikkeld in verschillende privacyschandalen, waarvan Cambridge Analytica de bekendste is. Technologiefortuinen zijn goed voor een vijfde van de vijf triljoen die terug te vinden is binnenin de Bloomberg Index. De ranking is een lijst van de 500 rijkste personen ter wereld en wordt bij het sluiten van elke beursdag geüpdatet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business