Nieuws

Roku werpt zich op de speakermarkt

Roku kennen we allemaal van hun mediaspelers en smart tv's. Het bedrijf wil echter zijn markt verbreden en gooit zich nu ook op de speakermarkt. Athans, binnen het Roku ecosysteem. 

Het bedrijf heeft de Roku TV Wireless Speakers aangekondigd. De speakers maken via Wifi verbinding met je Roku Smart TV. Roku wil met de speakers een alternatief bieden voor de standaard tv-speakers, die vaak een bedenkelijke geluidskwaliteit produceren.

De keuze om binnen het Roku-ecosysteem te blijven heeft volgens het bedrijf tal van voordelen. Eerst en vooral is het installeren en configureren van de speakers kinderspel. Daarnaast is audio en video ook perfect op mekaar afgestemd zodat alles perfect gesynchroniseerd is. Een leuke feature is de ‘Automatic Volume Leveling’. Hierbij wordt het volume automatisch aangepast bij stille en erg luide scenes. Zo hoef je niet steeds zelf het volume bij te regelen naargelang de scene.

Bij de speakers wordt er ook meteen een nieuwe ‘Roku Touch’ afstandsbediening geleverd. Deze stimuleert het gebruik van spraakbesturing, maar heeft tevens alle fysieke knoppen zodat gebruikers zelf kunnen kiezen hoe ze hun systeem het liefste willen besturen.

De speakers verschijnen eind oktober voor $199,99, maar zijn nu alvast te bestellen via de Roku website. Het is enkel nog niet duidelijk wanneer (en of) de speakers ook in onze contreien zullen verschijnen. Gezien Roku zich voornamelijk richt op de Amerikaanse markt zijn hun producten namelijk minder makkelijk verkrijgbaar in Europa.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business