Nieuws

Jeff Bezos rijkste persoon in moderne geschiedenis

Maandag steeg volgens de Bloomberg Billionaires Index de nettowaarde van de Amazon.com-oprichter tot 128 miljard euro.

 

Dat is zo’n slordige 47 miljard euro meer dan de medeoprichter van Microsoft, Bill Gates. Hij is de tweede rijkste persoon ter wereld.

 

De 54-jarige Bezos overschreed daarmee een historische drempel terwijl Amazon zich klaarmaakte voor haar zomerse promotieactie Prime Day. Die liep echter niet van een leien dakje. In verschillende Europese filialen besloten werknemers het werk neer te leggen en ook de website en app van Amazon ondervond problemen.

 

Bezos’ nettowaarde schoot dit jaar de hoogte in met een stijging van 45 miljard euro. Dat is meer dan het hele fortuin van Jack Ma van Alibaba Group, die geldt als de rijkste persoon in Azië. Bezos’ persoonlijke fortuin komt daarmee op een boogscheut van de Walton-familie te liggen, ‘s werelds rijkste dynastie.

 

Een rapport van de Amerikaanse Nationale Bank meldt dat bijna 40 procent van alle rijkdom in de VS in handen is van éen procent van Amerikaanse gezinnen en families.

 

Oxfam kwam in haar rapport vorig jaar met een conclusie die lichtelijk in dezelfde lijn ligt; meer dan 80 procent van alle inkomsten wereldwijd zijn in handen van slechts éen procent van de totale wereldbevolking.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business