Nieuws

Minder snel een gebarsten scherm dankzij Gorilla Glass 6

Veel van de populaire hedendaagse smartphones maken gebruiken van Gorilla Glass, een duurzaam glas ontwikkeld door Corning. Vandaag kondigt het bedrijf aan een nieuwe versie klaar te hebben die tweemaal zo duurzaam is als de vorige versie.

Ondertussen is het bedrijf al aangekomen bij Gorilla Glass 6. De nieuwe versie is een verbetering van Gorilla Glass 5 op verschillende vlakken. Zo is het glas bestand tegen vallen van grotere hoogte, maar belangrijker, kan het glas ook meer vallen verduren.

Corning verwijst naar een studie die uitwijst dat smartphonebezitters gemiddeld 7 keer per jaar hun smartphone laten vallen vanop een hoogte van 1 meter of lager. Uit tests met Gorilla Glass 6 bleek dat het glas gemiddeld 15 vallen vanop 1 meter hoogte kon verdragen vooraleer het te begeven. Glas van concurrerende merken zou volgens Corning zelfs de eerste val niet overleefd hebben.

Gorilla Glass is momenteel te vinden op meer dan 6 miljard apparaten van meer dan 45 grote merken. De nieuwste versie wordt momenteel getest door verschillende klanten en zal naar verwachting in de komende maanden effectief de markt bereiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business