Huawei heeft in het tweede kwartaal van 2018 meer smartphones verscheept dan Apple. Daarmee steekt het de Chinese smartphonemaker Apple voorbij als nummer twee smartphoneverkoper. Samsung behoudt zijn sterke koppositie. 

Volgens gegevens van IDC heeft het bedrijf meer dan 54 miljoen toestellen verscheept in het tweede kwartaal van 2018. Samsung doet beter met 73 miljoen verkochte toestellen terwijl Apple er ‘slechts’ 41,3 miljoen verkocht. Het is het eerste kwartaal sinds kwartaal 2 van 2010 waarin Apple niet de nummer een of twee was wat marktaandeel betreft. Samsung had in het afgelopen tweede kwartaal een marktaandeel van 20,9 procent, Huawei 15,8 en Apple 12,1 procent.

Huawei heeft zijn positie vooral te denken aan hun Honor-merk waarmee ze zich via online verkoopkanalen richten op budgettelefoons. Volgens gegevens van Canalys is Honor goed geweest voor twee derde in de stijging van 16 miljoen verkochte exemplaren in vergelijking met het vorige kwartaal. Verder doen ook de P20 en P20 Pro het goed. Van die vlaggenschepen zou het bedrijf namelijk 7 miljoen exemplaren verscheept hebben.

Battle of the Giants

Het wordt interessant om te zien hoe het marktaandeel van de drie grootmachten gaat evolueren. Apple komt in september met nieuwe iPhones terwijl Huawei Samsung probeert de loef af te steken met een vouwbare smartphone.

 

Gerelateerde artikelen

Zo zullen de nieuwe iPhones er mogelijk uitzien

Er zijn mogelijk productfoto's uitgelekt van de nieuwe iPhones en het is precies wat je ervan verwachtte. 

Steekt Huawei Samsung de loef af met vouwbare telefoon?

Het leek erop dat Samsung als eerste met een vouwbare telefoon zou komen, maar mogelijk moet het bedrijf plooien voor Huawei.