Nieuws

Nu ook games met augmented reality op Facebook Messenger

De nieuwe AR-games van Facebook geven een nieuwe draai aan Messenger-videogesprekken. Ze zijn de ideale manier om plotse stiltes op te vullen.

Facebook heeft vanaf nu een oplossing om de stiltes tijdens Messenger-videogesprekken op te vullen: augmented reality-games. De AR-games, waarbij je gezicht de controller is, kunnen momenteel door zes mensen tegelijk gespeeld worden. Met een simpele tap op de stervormige knop kan de pret beginnen.

Messenger heeft momenteel slechts twee AR-games in de aanbieding: Asteroids Attack en Don’t Smile. Bij Asteroids Attack gebruik je je neus om een ruimteschip te besturen en obstakels te ontwijken. Don’t Smile is dan weer een moderne variant van een staarwedstrijd, waarbij je niet mag lachen. Facebook heeft reeds aangekondigd dat Beach Bump, waarbij de spelers een bal naar elkaar doorspelen, en Kitten Kraze, waarbij je katjes moet matchen, de volgende toevoegingen zullen zijn aan hun aanbod.

Zo revolutionair zijn de AR-games echter niet, aangezien Snapchat deze reeds ondersteunt sinds april. Het grootste verschil is dat de Snapchat-games je volledige scherm innemen met hun AR, terwijl de Messenger-games slechts een paar grafische elementen toevoegen. Dit is dan ook logisch, aangezien de games op Messenger bedoeld zijn voor meerdere spelers tegelijk op een split-screen.

Wil je zelf de AR-games uitproberen, dan hoef je niet veel meer te doen dan de nieuwste versie van Messenger installeren. Begin vervolgens een groepsgesprek met één of meerdere personen en tap op de stervormige knop op het scherm om de AR-games te kunnen spelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business