Nieuws

Apple laat dromen van eigen wagens

Apple-fanatics, rejoice! Voor wie maar geen genoeg krijgt van Apple-producten, wacht een aangenaam nieuwtje. Apple zal dan misschien toch verdergaan met de plannen om een eigen wagen te ontwikkelen.

 

De vermoedens werden deze week verder bevestigd doordat Doug Field, terug zijn intrede zal maken bij Apple. Field was eerder al hoofdingenieur bij Tesla, waar hij instond voor de productie van het befaamde model 3.

 

Field is een oude bekende bij Apple: voorheen was hij namelijk Apple’s onderdirecteur voor Mac hardware. Nu heeft Apple hem dus weer weten te strikken, én neemt Field zijn expertise op het gebied van auto’s mee naar Apple.

 

Apple heeft ondertussen inderdaad bevestigd Field weer in dienst genomen te hebben, maar weigerde specifieke details vrij te geven over zijn toekomstige rol binnenin het bedrijf.

 

Field zal samenwerken met Bob Mansfield, een ex-collega waarmee hij ook al mee samenwerkte in eerdere Mac hardwaretijden. Mansfield is trouwens ook de verantwoordelijke voor ‘Project Titan’ van Apple, dat zich richt op auto’s van eigen makelij.

 

Er is al veel gespeculeerd over het geheimzinnige ‘Project Titan’ van Apple. In 2016 liet Apple nog weten dat het geen plannen had om een eigen auto te ontwikkelen. In de plaats daarvan zou de technologiegigant zich focussen op zelfrijdende technologie.

 

Hoewel het dus allemaal nog koffiedik kijken blijft, is Fields indienstname een sterke hint naar een Apple-auto.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business