Nieuws

Over Trumps dinertje met Apple-CEO Tim Cook

De Amerikaanse president Donald Trump liet in een Twitterpost weten dat hij vrijdag zou dineren met de CEO van Apple.

 

“Kijk uit naar dinertje vanavond met Tim Cook van Apple. Hij investeert veel dollars in de VS”, aldus tweette Trump vanuit zijn vakantieverblijf in Bedminster, New Jersey, waar hij aan het golfen was.

 

 

Eerlijk gezegd, het had het dagboek van een achtjarige kunnen zijn. Maar die zouden dan weer geen handelsoorlogen ontketenen met eenieder waarmee ze voorheen vriendjes waren. Althans, je weet maar nooit.

 

In een conference call met investeerders liet Cook vorige week nog weten dat hij zou onderzoeken of de invoertarieven die Trump op Chinese goederen heft ook voor Apple zouden gelden. Sommige onderdelen van de Apple-hardware worden namelijk in China gemaakt en dan naar de VS verscheept.

 

Apple maakte zich zorgen dat ook zij onderworpen zouden worden aan de wurgende invoertarieven die bijvoorbeeld ook ZTE een tijdje moest ondergaan.

 

Blijkbaar gelden die tarieven niet voor iPhones die in China worden samengesteld. In juni berichtte de New York Times nog dat Trump Cook ervan had verzekerd dat de Amerikaanse overheid geen invoertarieven zou heffen op iPhones die in China worden samengesteld.

 

De Times berichtte ook nog dat Cook in Mei naar het Witte Huis was afgezakt om Trump te waarschuwen voor mogelijke nadelige bijwerkingen van de handelspolitiek die Trump momenteel voert met China.

 

De krant specificeerde niet meteen wanneer Trump zich er precies toe engageerde om geen invoertarieven op iPhones te heffen.

 

Deze maand werd Apple het eerste beursgenoteerde bedrijf ooit met 1 biljard beurswaarde. Het is bedenkelijk dat Apple niet aan dezelfde regels wordt onderworpen als andere bedrijven die hun toestellen in China laten fabriceren. Maar money talks

 

 

applebusinesshandelsoorloginvoertarieventrump

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals