Nieuws

Twitter-update maakt het moeilijk voor apps van derden

Gisteren heeft Twitter de langverwachte updates voor hun API uitgebracht. Ontwikkelaars zitten hierdoor met de handen in het haar aangezien apps van derden niet meer alle functies van het platform ondersteunen.

In april kondigde Twitter reeds aan dat ze hun API zouden updaten en dat is gisteren eindelijk gebeurd. Door deze update zijn enkele apps van derden, waaronder Tweetbot, Twitterrific en Talon, hun belangrijkste functies verloren. Deze update past binnen het kader van Twitters plan om beter te kunnen focussen op hun eigen apps.

Deze nieuwe API heeft voornamelijk deze twee problemen als gevolg voor apps van derden: een tijdlijn die niet meer automatisch vernieuwt en het ontbreken van pushmeldingen voor vind-ik-leuks, vermeldingen, persoonlijke berichten, etc. Sinds de update gisteren hebben gebruikers van de apps die dergelijke functies ondersteunden, zich duidelijk laten horen op het platform met de hashtag #BreakingMyTwitter.

Naast de gebruikers van de apps zijn de ontwikkelaars zelf ook niet te spreken over deze update. Functies in apps van derden zijn namelijk vaak de reden geweest waarom Twitter bepaalde updates uitvoerde in hun eigen apps. Ontwikkelaars kunnen reeds aan de slag met de nieuwe API van het bedrijf, maar het zal niet mogelijk zijn om alle oude functies van hun apps te herstellen.

Zelfs voor het bericht in april kwam deze update niet helemaal onverwachts. Twitter had namelijk zes jaar geleden ontwikkelaars reeds afgeraden om apps te creëren die de hoofdfuncties van Twitter (de live-tijdlijn en pushmeldingen) overnamen. Dergelijke apps hadden met de huidige Twitter-API sowieso niet de mogelijkheid om recentere functies te ondersteunen zoals polls, momenten, ontdekken en bladwijzers.

Het officiële blogbericht over deze update van Twitter Senior Director, Rob Johnson, kan je hier zelf lezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business