Nieuws

Twitter verwijdert nogmaals accounts door gecoördineerde manipulatie

Vorige week heeft Twitter reeds accounts verwijderd door gecoördineerde manipulatie. Vandaag is er een nieuwe lading accounts van het platform gegooid om diezelfde reden.

Vandaag heeft Twitter 486 accounts verwijderd van hun website vanwege gecoördineerde manipulatie. Vorige week deden ze dit reeds met 284 accounts waardoor er nu 770 accounts zijn verwijderd. Een week geleden ging het bijna uitsluitend om Iraanse en Russische accounts die van het platform gegooid werden, maar nu zijn er ook een paar Amerikaanse accounts verwijderd.

Globaal gezien proberen sociale media politieke inmengingen op hun platform tegen te gaan. Deze trend is ontstaan door buitenlandse pogingen om de Midterm Elections in de VS te beïnvloeden. De recent verwijderde accounts op Twitter vertoonden volgens het platform dergelijk gedrag waardoor er meteen maatregelen zijn getroffen. De berichten van deze accounts waren weliswaar niet integraal gericht op de verkiezingen in de VS, maar waren desalniettemin in strijd met de richtlijnen van de website.

Twitter zelf deelt mee dat ze voor dit onderzoek zoals gewoonlijk samenwerken met andere bedrijven en bepaalde rechtsinstellingen. Hun doel is het bijstaan van onderzoek naar deze activiteiten en waar mogelijk het publiek voorzien van transparantie en context met betrekking tot hun acties. Het platform heeft jarenlang opmerkingen gekregen over het niet toepassen van hun eigen beleid over pesterijen, bots en andere misbruiken. Om het tegendeel te bewijzen, heeft Twitter de voorbije maanden actie ondernomen tegen deze problematische accounts.

Tot slot kan u zelf de berichten van Twitter over de verwijderde accounts, inclusief enkele voorbeelden, bekijken in deze thread op het platform.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business