Tumblr kondigt de aanpassing van hun community richtlijnen aan. De update komt er als reactie op onze huidige leefwereld van geweld en niet-consensuele content.

Advertentie

In een blogpost heeft Tumblr zijn nieuwe community richtlijnen voorgesteld. De update komt er om de hedendaagse wereld van internet en sociale media beter weer te geven en richt zich op haatspraak, het verheerlijken van geweld en de daders hiervan, en onvrijwillige seksueel getinte content.

Het platform heeft altijd al richtlijnen gehad rond haatspraak maar wil deze nu verder versterken. Een sectie die de gebruiker aanraadt om in sommige gevallen in discussie te gaan met de plaatser van een bericht in plaats van hen te censureren, zal worden verwijderd. Met deze wijziging hoopt Tumblr het duidelijk te maken dat het oké is om een post te rapporteren, ook als deze slechts oncomfortabel is en niet gruwelijk.

Met de aanhoudende schietpartijen in de VS  wil Tumblr er ook voor zorgen dat het promoten en goedkeuren van zulke acties verwijderd wordt van de site. Dit soort posts zouden immers copycats kunnen inspireren.

Ten slotte worden ook de richtlijnen rond seksuele content aangepast. Dit als reactie op nieuwe internet trends zoals deepfakes, video’s waarin zonder toestemming het hoofd van een persoon, vaak een beroemdheid, op het lichaam van een pornoster wordt gekleefd. Ook ‘creepshots’ zijn niet langer welkom.

De nieuwe richtlijnen gaan in op 10 september. Na deze datum zullen posts die deze regels overtreden van de website verwijderd worden.


Gerelateerde artikelen

‘Verwijder Facebook’-zoekopdrachten bereiken hoogtepunt

Facebook-gebruikers zijn ontevreden over het privacybeleid van het sociale netwerk en ook op onze redactie merken we dat de vraag naar hoe je een Facebook-account verwijdert sterk toeneemt.

3 opmerkelijke Facebook-trends, naast dating

Na de jaarlijkse F8 developer conference waariop Mark Zuckerberg verschillende nieuwe toepassingen bekendmaakte, selecteerden wij de meest opmerkelijke projecten.