Nieuws

IFA: Ultimate Ears Boom-lineup vernieuwd met de UE Boom 3 en MegaBoom 3

De Ultimate Ears Boom-lineup had al jaren geen fundamentele wijzigingen gezien. Het bedrijf heeft gedurende IFA nieuwe speakers getoond die juist de fundamentele wijzigingen uit de kast halen.

Ultimate Ears is al sinds 2013 de leider op het gebied van duurzame speakers die een val op de grond, maar ook een plasje water prima kunnen overleven. Dit valt bij UE binnen de ‘Boom’ en ‘MegaBoom’ lijn van draadloze Bluetooth speakers. Waar de tweede generatie niet veel veranderingen meekreeg vanaf de eerste generatie die onthuld werd in 2013, komt daar met de derde generatie Boom, en de tweede generatie MegaBoom wel verandering in.

Het eerste wat opvalt bij beide speakers is het design, deze heeft een complete vernieuwing ondergaan. Het blijft een speaker met 360-graden audio, dus qua afmetingen en vorm heeft het bedrijf er niks aan gewijzigd. Wel is de gebruikte stof nieuw, en ook de kleuropties hebben bij deze generatie een vernieuwing meegemaakt. Zo is de stof zo stevig dat het ook wordt gebruikt om motorjassen mee te maken, aldus UE. Qua kleuropties is er de keuze uit zwart, rood, blauw en paars.

Nieuwe knoppen

Waar de volumeknoppen voorheen aan de zijkant te vinden waren in een rubberen strip, is deze strip bij de nieuwe speakers verwijderd. In plaats daarvan zitten er twee enorme knoppen aan de zijkant om het volume van de speakers te bedienen. Daarbij is ook de grootte van de knoppen toegenomen, wat het makkelijker moet maken om het volume te bedienen.

Het blijft echter niet bij vernieuwde volumeknoppen. Er is namelijk ook gekozen om een knop op de speaker te plaatsen om je muziek te bedienen. Voorheen was dat enkel mogelijk via de telefoon, maar met de ‘Magic button’ is dat niet meer nodig. De knop geeft je de mogelijkheid het apparaat in te schakelen en met een dubbele knop kan je van nummer switchen. Een leuke toevoeging is dat er door de knop lang ingedrukt te houden direct muziek afgespeeld kan worden. Let wel dat je daar ofwel Deezer Premium voor Android, of Apple Music voor iOS voor nodig hebt. Vooralsnog werkt een muziekdienst als Spotify nog niet, al zou die mogelijkheid later alsnog kunnen verschijnen.

Duurzaamheid

UE weet op het gebied van duurzaamheid wel een leidraad te zijn in het segment waar het zich in bevindt. Zo zou de speaker vallen tot een meter moeten kunnen weerstaan, zo werd ook gedemonstreerd op de stand van Ultimate Ears. Daarnaast kan de speaker drijven, en zich tot een half uur in het water bevinden door de IP67 rating, let wel dat de poort waarmee de speaker wordt opgeladen gesloten moet zijn. Over deze poort gesproken, deze blijft nog altijd hangen op Micro-USB. Wil je de speaker niet met een kabel opladen, dan is er ook de Power Up dock. Met de dock kan de speaker draadloos worden opgeladen, de dock wordt los verkocht voor 39 euro.

Bij de vraag wat de batterijduur van de speaker was, werd er geen antwoord op gegeven en werd er juist omheen gesproken. UE vermeldt zelf ook geen batterijduur in haar persbericht, dus dat zou iets zijn wat in de toekomst uitgetest moet worden. De Boom 3 en MegaBoom zijn vanaf september in huis te halen in de Benelux voor 149 euro en 199 euro respectievelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business