Nieuws

Clinc ontwikkelt AI spraaksysteem voor drive-ins

De technologie van Clinc kan de oplossing zijn voor fastfoodketens om te besparen. Door een AI spraaksysteem is het niet meer nodig om personeel aan de drive-ins te zetten.

Bijna iedereen heeft wel al eens een snelle hap besteld bij een drive-in onderweg naar huis. Zeker met fastfoodketens zoals McDonald’s die 7 dagen op 7 en quasi 24 uur op 24 open zijn, groeit de vraag naar medewerkers die deze bestellingen willen opnemen en klaarmaken. Voor het eerste deel van dit proces heeft het Amerikaanse bedrijf Clinc een oplossing. Het heeft namelijk een AI-spraaksysteem ontwikkeld dat gebruikt kan worden om bestellingen op te nemen bij dergelijke drive-inrestaurants.

Het systeem van Clinc is voorlopig nog niet afgewerkt, maar doet al wel wat het belooft. Wil je een hamburger met mayonaise, extra augurken en een cola light? Dan hoef je gewoon die bestelling te geven aan het systeem, dat er vervolgens voor zorgt dat die in de keuken aankomt. Ook je bestelling aanpassen en bijkomende vragen stellen over het menu zijn geen probleem voor de AI. Je moet bovendien geen bepaald spraakpatroon hanteren of bepaalde stappen volgen zodat de AI je begrijpt. Je plaatst je bestelling net zoals je zou doen wanneer een menselijke werkkracht die opneemt.

Bij enkele testbestellingen was de AI van Clinc bijna altijd in staat om deze correct af te handelen. Ook het aanpassen van de bestellingen ging probleemloos. Zoals verwacht, maakte het systeem enkele fouten, maar dit is ook zo bij menselijke medewerkers. In de praktijk zal er sowieso een medewerker nodig zijn die ingeschakeld kan worden wanneer een bestelling toch te moeilijk wordt voor de AI.

De technologie mag dan wel bedoeld zijn voor drive-inrestaurants, maar daar stoppen de toepassingen niet. Ook andere diensten die steunen op spraakinvoer zoals callcenters en afsprakendiensten kunnen baat hebben bij AI-spraaksystemen. Wanneer (en of) de software in de praktijk gebruikt zal worden, is nog niet bekend. Aangezien Clinc zich tot slot bevindt in de VS, zullen de Amerikanen hoogstwaarschijnlijk als eerste hun fastfoodbestellingen mogen plaatsen bij de AI.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business