Nieuws

Meet Airobot: De Limburgse drone-starter

Airobot bestaat ondertussen al drie jaar en richt zich vooral op landmeettoepassingen.

 

Airobot zag een drietal jaar geleden het levenslicht, wanneer de ingenieurs Kristof Beenders en Jan Leyssens het lumineuze idee kregen om drones in te zetten voor landmeettoepassingen en daar een bedrijf rond op te richten.

 

Voor de landmeettoepassingen vliegt de drone over een vooraf bepaalde route om zo foto’s te nemen van het gebied dat gemeten dient te worden. De foto’s die worden gemaakt, zijn tot op de centimeter nauwkeurig en er kunnen ook 3D-modellen gemaakt worden van het gebied, die dan gebruikt worden voor volumeberekeningen en projectplannen.

 

Airobot ontwikkelt ondertussen naarstig verder aan zijn A-mapper. Dat is een iets kleinere surveillancedrone die livebeelden maakt.

 

Airobot zal nu ook een kapitaalinjectie krijgen van onder andere Imec en een aantal investeringsmaatschappijen. Samen goed voor een totaal van 550.000 euro. Het budget dient vooral voor de commercialisatie van de Z-mapper. Dat is een drone met precisiesensoren die erin slaagt om langer dan 30 minuten in de lucht te circuleren onder allerlei weersomstandigheden. Geen sinecure in België.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business