Nieuws

Nieuwe Chrome OS Canary-versie biedt ondersteuning voor login meerdere Google accounts

Chrome OS maakt het al jaren moeilijk om meerdere Google accounts te gebruiken, waarom is eigenlijk nog altijd onbekend. Een nieuwe Canary build lijkt nu eindelijk een oplossing te gaan bieden.

Als je gebruik maakt van Chrome OS dan is het naar alle waarschijnlijkheid wel bekend dat er een mogelijkheid is om met meerdere Google accounts in te loggen. Gemakkelijk is het echter niet, er moeten namelijk een hoop verschillende stappen worden gevolgd om dit de laten werken. Ook blijft het feit bestaan dat er per geïnstalleerde app op Chrome OS slechts één Google account in kan loggen. Heb je bij toeval toch meerdere accounts voor bijvoorbeeld werk en persoonlijke activiteiten – dan blijft het een minder dan optimale ervaring.

 

Chrome Story heeft nu in een nieuwe versie van Chrome OS ontdekt dat Google bezig met het vernieuwen van de inlogmogelijkheden. Het gaat om precies te zijn om versie 71 uit de ‘Canary’ builds, dat zijn de instabiele versies, maar brengen vaak nieuwe functies mee om te testen. In de nieuwe Canary build is volgens Chrome Story een nieuwe menu-functie terug te vinden die het mogelijk maakt om meer Google accounts toe te voegen. Om specifiek te zijn, de pagina in het instellingen-menu vermeldt het volgende: “Al je ingelogde Google accounts van apps en websites kunnen hier beheerd worden.”

 

Omdat het een Chrome Canary build betreft lijken de functies nog niet te werken zoals verwacht. Zo zou je nu wel een nieuw Google account toe kunnen voegen, maar vervolgens lijkt er nog geen mogelijkheid zijn om binnen de apps en op websites van Google te wisselen tussen accounts. Gezien de staat waarin de functie nu verkeert zou het mogelijk nog maanden kunnen duren voordat dit het beta- en/of stabiele kanaal bereikt.

Oplossing

De toegevoegde functie binnen Chrome OS kan in de toekomst een van de grotere problemen van het platform aanpakken. Door de beschikbaarheid van meerdere accounts maakt dit het een stuk gemakkelijker om ook Chrome OS te gebruiken, er kan immers binnen apps en op websites gewisseld worden tussen gebruikers. Zou je bestanden naar een specifiek Google Drive account willen uploaden, dan scheelt dat toch een aantal minuten om handmatig accounts te wisselen. Gezien het feit dat Google zich met Chrome OS vol richt op het gebruiken van de apps in de Google Play Store en haar eigen webapps is dit een belangrijke stap voor het besturingssysteem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business