Nieuws

De webversie van Microsoft Outlook krijgt een kleine uiterlijke aanpassing

Outlook heeft de afgelopen jaren een groot aantal visuele en functionele wijzigingen ontvangen. Vanaf dinsdag zijn de nieuwe functies ook al in de webapplicatie van de mailservice te gebruiken.

Outlook krijgt vrij regelmatig te maken met relatief grote uiterlijke wijzigingen, al heeft het meestal niet enkel te maken met het uiterlijk van de applicatie. Ook veen functies worden aangepast om makkelijker te werken voor de gebruiken. Eerder dit jaar kwam Microsoft voor de Windows en Mac-app gebruikers met een kleine wijziging. Niet iedereen ontving de wijziging, al lijkt dat nu wel te gaan veranderen. Microsoft heeft namelijk bekendgemaakt de wijzigingen per dinsdag in elk geval beschikbaar zijn in de web variant van Outlook.

Met de vernieuwde versie van Outlook hoopt Microsoft vooral een betere gebruikerservaring te kunnen bieden. Een groot deel van de toegevoegde functionaliteiten zijn optioneel en kunnen daarmee uitgeschakeld worden – zelfs al wil je toch gebruik maken van het vernieuwde uiterlijk. Een kleine uiterlijke wijziging is de gemakkelijkere manier om bij je agenda en andere Microsoft applicaties te komen. De balk daarvoor zit tegenwoordig aan de linker kant van de Microsoft-app. Bij de webapplicatie was deze balk voorheen volledig afwezig en was het daarmee ook moeilijker om tussen de verschillende apps te wisselen.

Nieuwe richting

Alhoewel Microsoft regelmatig grotere en kleinere wijzigingen aanbrengt aan de mobiele app van Outlook, is dat minder het geval bij de webapplicatie en de Windows en Mac-apps. Het is ditmaal ook duidelijk zichtbaar dat de webapplicatie functies en veranderingen meekrijgt die eerder verschenen in de mobiele applicatie voor zowel Android als iOS. Deze apps zullen dan ook geen vernieuwingen meer ontvangen om alle nieuwe functies te ondersteunen. Zoals eerder vermeld is de verbetering van de webapplicatie per direct uit te proberen – mocht het niet bevallen dan is het met een knop rechts bovenin direct uit te schakelen.

Microsoft geeft verder aan dat de wijzigingen over de aankomende weken zullen verschijnen in de Outlook app voor Windows bij gebruikers in het ‘Targeted program.’ Wanneer de Amerikaanse softwaregigant van plan is de nieuwe functies breder uit te rollen is nog niet bekend. Mac-gebruikers zullen de verbeteringen dan ook voorlopig nog niet ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business