Nieuws

Foto’s tonen mogelijk de glazen panelen voor de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro

Huawei zal op 16 oktober in Londen de verschillende toestellen uit de Mate 20-serie gaan onthulling. Nieuwe foto’s tonen mogelijk de glazen voorkanten van zowel de Mate 20 en de Mate 20 Pro.

IFA is nu officieel afgelopen voor 2018. Tevens is het weer september en dat maakt het tijd voor de nodige geruchten over nieuwe telefoons die eraan zitten te komen. Dat Huawei twee nieuwe telefoons zal onthullen op 16 oktober werd tijdens de presentatie tijdens IFA al duidelijk. Daar in Berlijn presenteerde Huawei nog de Mate 20 Lite, de broers voor deze midrange smartphone zullen in oktober volgen. Hoewel daarover op dit moment nog vrij weinig bekend is, zijn er wel al foto’s gelekt.

Glazen panelen

Wederom zijn de foto’s via Weibo gelekt, ditmaal gaat het om de glazen panelen van mogelijk de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro. Veel informatie kan er helaas niet uit opgehaald worden, maar het is wel duidelijk dat beide toestellen een notch bevatten. Er zit wel een aardig verschil tussen beide. De Huawei Mate 20 Pro krijgt waarschijnlijk de kleinere notch, terwijl de Mate 20 waarschijnlijk van een veel bredere notch wordt voorzien. Opvallend is dat de notch van de Mate 20 Pro te vergelijken is met wat OPPO de afgelopen tijd met de notches op haar telefoons doet. Hij heeft namelijk de vorm van een regendruppel.

Geruchten wijzen verder op een mogelijk formaat voor beide toestellen. Zo zou de Mate 20 een 6,9-inch scherm bevatten, terwijl de Mate 20 Pro ‘slechts’ een 6-inch scherm zou bevatten. Ook de overige specificaties zijn high-end. Zo wordt er gewezen op de HiSilicon Kirin 980, die vorige week nog op de IFA werd aangekondigd. Roland Quandt, een bekende Duitse journalist heeft mogelijk een aantal ontdekkingen gedaan die niet klaar waren voor ieder zijn of haar ogen. Quandt kwam namelijk tijdens zijn kijkje op de test-moederborden voor de HiSilicon Kirin 980 SoC twee chips tegen: eenmaal 6 GB LPDDR4 RAM-geheugen geklokt op 2.133 MHz, en 128 UFS 2.1 geheugen. Omdat de Kirin 980 in de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro zal worden gebruikt, is de kans groot dat dit twee minimale specificaties zullen zijn.

Onthulling in oktober

Ondanks dat de Mate 20 Lite dus al verkrijgbaar is, moeten we nog een een tijdje wachten op de rest van de Huawei Mate 20-serie. Op 16 oktober vindt het evenement plaats in Londen. De kans is groot dat de toestellen designelementen met de Huawei Mate 20 Lite gaan delen. Een enorme verrassing wordt dan ook niet meer verwacht, al blijft dat natuurlijk afwachten tot aan de officiële onthulling.

hisiliconhuaweiKirin 980Mate 20mobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals