Nieuws

De nieuwigheden in de recentste Firefox-update

Er is weer een nieuwe Firefox-update hier en die brengt allerlei nieuwigheden met zich mee. Het gaat bij deze update vooral om kleinere aanpassingen.

Eerder vandaag is er een nieuwe Firefox-update online gekomen voor zowel desktop als Android. Met deze lancering heeft Mozilla een nieuwe UI voor nieuwe tabbladen geïntroduceerd evenals enkele dialoogvensters voor het toevoegen en bewerken van bladwijzers, enkele prestatieverbeteringen en veiligheidsupdates.

De Firefox-update van vandaag legt het begin aan de basis voor toekomstige nieuwe versies waardoor mensen zich online veilig zullen voelen. Zo blokkeert de Android-versie van de browser standaard advertentietracking van derden en bepaalde cookies. Wanneer je bovendien de verbinding verbreekt met de desktopversie van Sync, die je bladwijzers, tabbladen en wachtwoorden laat synchroniseren op verschillende toestellen, zal Firefox voor macOS voortaan vragen of je je profiel wil opschonen. Je profiel bevat namelijk je wachtwoorden, geschiedenis, cookies en websitegegevens.

Een van de eerste veranderingen die gebruikers zullen zien, is de vernieuwde tabbladenpagina. Met deze update kan je nu tot vier rijen van topsites, Pocket Stories en hoogtepunten zien. Hiervoor kreeg je slechts één rij topsites en afhankelijk van je locatie waren Pocket Stories nog niet ondersteund. Ook kan je nu trackingbescherming makkelijker in- en uitschakelen.

Verder laten verschillende lettertypes de browser toe om typografie creëren in een enkel bestand. Normaal zou je een apart bestand hebben voor Arial, Arial vetgedrukt en Arial schuingedrukt, maar dat is hier niet langer het geval. Deze verandering zorgt ervoor dat webpagina’s met veel tekst, zoals Wikipedia-artikels, sneller zullen laden en minder data zullen verbruiken. Bovendien zal het inschakelen van de donkere modus in macOS 10.14 automatisch het donkere thema van websites activeren. Deze verandering sluit ook aan bij de recentste iOS-update van vorige week.

Al bij al bevat de Firefox-update geen drastische wijzigingen voor de browser. Het gaat eerder op kleine aanpassingen die het gebruik ervan aangenamer maken. Tot slot kan je het volledige bericht over de update zelf bekijken via deze link.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business