Nieuws

Made By Google evenement voor de Google Pixel 3 en 3 XL vindt plaats op 9 oktober

Google heeft ieder jaar haar eigen hardware evenement richting het einde van het jaar. Dit jaar is dat zeker niet anders, het aanstaande evenement ik New York zal waarschijnlijk nieuwe Google Pixel toestellen brengen en meer.

Google heeft sinds de Pixel en Pixel XL die in 2016 de markt verkozen elk jaar in oktober zijn eigen ‘Made By Google’ evenement. Daar worden alle nieuwe producten uit de stallen van Google voor het aanstaande jaar onthuld. Voor dit jaar lag lange tijd de verwachting op een evenement op 4 oktober, al lijkt het er nu op dat deze datum uit de lucht is geschoten door een uitnodiging voor de pers die Google op donderdag heeft verstuurd.

Veel nieuwe informatie geeft de uitnodiging die Google heeft verstuurd naar de Amerikaanse pers niet weg. Het evenement zal in elk geval op 9 oktober plaatsvinden in New York. Wel zit er in de uitnodiging een onschuldige verwijzing naar de Google Pixel 3 en 3 XL. Zo staat er uitgeschreven in de GIF “I <3 NY”, het mag daarbij duidelijk zijn dat de ‘3’ in het hartje een verwijzing is naar de aanstaande smartphones.

Google Pixel 3 en 3 XL

Het is vrijwel onmogelijk om niks te hebben gelezen over de Pixel-toestellen in de afgelopen weken en zelfs maanden. Al op 3 juni wist OnLeaks afbeeldingen van de Google Pixel 3 en 3 XL te tonen, al ging het in die tijd nog om afbeeldingen gebaseerd op CAD-renders. Eind juli en begin augustus verschenen de eerste berichten over gelekte foto’s van de Google Pixel 3 XL. Sindsdien is het toestel meermaals duidelijk in het zicht van de camera geweest. Het toestel is zelfs via de zwarte markt verkrijgbaar, waarschijnlijk gaat het om toestellen die zijn gestolen uit de fabrieken van Foxconn.

Vrijwel het gehele pakket aan specificaties is al op te maken voor beide toestellen. Zo zal de Google Pixel 3 een 5.5-inch OLED-paneel bevatten, terwijl de Google Pixel 3 XL daar met een 6,7-inch scherm behoorlijk overheen weet te schieten. Wel is het zo dat het kleinere toestel zonder notch door het leven gaat, en het grotere toestel daarvoor lijkt te compenseren met een enorme scherminkeping. Op het gebied van processorkracht krijgen beide toestellen waarschijnlijk een Qualcomm Snapdragon 845. Opslaggeheugen is vanaf de Google Pixel 2 niet meer gewijzigd en zou nog altijd op 64- ofwel 128 GB liggen in combinatie met 4 GB RAM. De batterijen hebben ook een verschil in capaciteit, zo zou de Pixel 3 een 2.915 mAh batterij bevatten, waar dat bij de 3 XL gaat om een 3.430 mAh variant.

Op het gebied van de camera’s zou Google dit jaar kiezen voor twee camera’s aan de voorkant. Dat zou een eerste keer zijn dat het bedrijf twee camera’s aan een kant bevestigt. Beide sensoren hebben een 8 MP-resolutie, het verschil is echter dat een sensor een breedtehoeklens bevat en dat er voor elke sensor een ander aperture is gekozen. Een sensor heeft een f/1.8 aperture waar de ander een f/2.2 aperture heeft. Aan de achterkant zit waarschijnlijk één enkele 12 MP-sensor, het is de vraag hoe deze zich verhoudt tot de huidige 12 MP-sensor in de toestellen uit 2017.

Meer hardware

De kans is groot dat Google niet enkel de Pixel-smartphones onder de doeken vandaan haalt. Vorig jaar volgde namelijk nog de Google Home Mini en Max, en de Google Pixelbook. Of er ook dit jaar meer hardware aan zit te komen is vrij weinig over gelekt, al is de kans wel vrij groot dat dit het geval zal zijn.

De Google Pixelbook werd in 2017 tijdens het ‘Made By Google’ evenement op de markt gezet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business