Business, Nieuws

Elon Musk op de podcast van Joe Rogan: elektrische vliegtuigen, whisky en een joint

Tesla CEO Elon Musk was eerder vandaag te gast bij Joe Rogan. Wij vatten de hoogtepunten van de meer dan twee uur durende podcast kort samen.

 

De wereldberoemde CEO van Tesla, Elon Musk, blijft wederom verbazen. Ditmaal niet met een mogelijke privatisering van zijn bedrijf, maar op de podcast van Joe Rogan. Als je geen zin hebt om de podcast van zo’n twee uur te herbekijken, dan kan je hier de hoogtepunten op een rijtje zien. En dat rijtje varieert van mogelijke elektrische vliegtuigen tot Musk die besluit om een joint te roken tijdens de uitzending.

 

Voor we beginnen aan de belangrijke zaken over Tesla zelf, gaan we beginnen met het ietwat schokkende deel van de podcast. Elon Musk vond het namelijk nodig om middenin de podcast een joint op te steken. Dit ging gepaard met de uitspraak: “I mean, it’s legal, right?” en daar zat hij weliswaar niet fout. In de Amerikaanse staat Californië is marihuana legaal. Desalniettemin geeft het geen al te goede indruk om als CEO van een miljardenbedrijf marihuana te roken tijdens een live-podcast op YouTube. Hij verklaart zichzelf echter geen regelmatige gebruiker van de drug, want hij vindt het contraproductief werken. “Een kop koffie, maar dan omgekeerd”, voegde hij eraan toe. Er kwam verder ook een glaasje whisky aan de podcast te pas.

 

Naast de joint die redelijk wat opschudding veroorzaakte, wist Musk ook wat te vertellen over de mogelijke toekomstplannen van Tesla. Zo legde hij uit dat hij reeds plannen had ontworpen voor een supersonisch, elektrisch vliegtuig dat verticaal kan opstijgen en landen. Dit idee is echter niet voor binnenkort, aangezien de CEO eraan toevoegde dat hij momenteel zijn handen vol heeft aan andere Tesla-projecten. Er is ook niet meteen vraag naar een dergelijk vliegtuig, dus de productie ervan zou ook geen grote meerwaarde vormen voor het bedrijf. Bovendien is Elon Musk zelf van mening dat vliegende wagens te luid en gewoonweg niet praktisch zouden zijn.

 

Verder verkondigde Musk dat hij vorderingen maakte in zijn plannen om het menselijke brein samen te voegen met machines. Neuralink, een onderneming van Musk, zou over enkele maanden een interessante aankondiging doen, die de grenzen zou verleggen van wat mensen nu voor mogelijk achten. Meer dan dit weten we jammer genoeg niet, maar wetende dat Neuralink erop doelt om mensen en computers te verbinden door kleine elektroden in hun brein te implanteren, kan de aankondiging inderdaad voor een shock zorgen.

 

Benieuwd naar de volledige podcast? Dan hoef je niets meer te doen dan hier te klikken (en ervoor zorgen dat je niets te doen hebt het komende tweeënhalf uur).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business