Nieuws

Populaire app in Apple’s Mac App Store steelt je internetgeschiedenis

Iedereen met de app uit de Mac App Store verwijdert deze best zo snel mogelijk. Apple zelf heeft echter nog niets ondernomen.

Adware Doctor, dat is de naam van de app uit de Mac App Store die je internetgeschiedenis weet te stelen nadat je hem hebt aangekocht. De app staat bij Apple geregistreerd als de nummer één betaalde app bij de hulpprogramma’s. Het bedrijf zelf kreeg enkele weken geleden een waarschuwing over de app, maar heeft tot op heden niets ondernomen. Op dit moment kunnen Mac-gebruikers de app dus nog steeds downloaden, al is dat natuurlijk niet aan te raden.

De app zou je Mac veilig moeten houden, pop-upadvertenties blokkeren en bedreigingen tegengaan. Maar wat er natuurlijk niet in de beschrijving staat, is dat de app daarbij een kijkje neemt naar je internetgeschiedenis en die ook downloadt naar servers in China van de appontwikkelaars. De app wist de veiligheidsmaatregels van Apple te omzeilen, waardoor die gegevens op de harde schijf kon bekijken en de internetgeschiedenis van gebruikers uploaden op Chrome, Firefox en Safari.

Als je de app momenteel gebruikt, is het raadzaam om deze meteen te verwijderen van je Mac en een alternatief te zoeken. Wie nog op zoek zou zijn naar een app die advertenties blokkeert en andere bedreigingen tegenhoudt, kijkt dus best wat verder dan de meest populaire app in de Mac App Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business