Nieuws

Instagram introduceert sneltoetsen voor emoji’s

Door deze update van Instagram kunnen gebruikers voortaan sneller reageren met hun favoriete emoji’s. De functie is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Reageren met je favoriete emoji’s gaat nu stukken sneller na deze update van Instagram. De app bevat nu namelijk gepersonaliseerde sneltoetsen met je meest gebruikte emoji’s. Deze sneltoetsen verschijnen onderaan het scherm wanneer je wil reageren op een post. Deze tweet van Instagram laat zien hoe dit in zijn werk gaat:

Deze functie komt niet onverwacht, aangezien het platform de sneltoetsen al sinds mei van dit jaar aan het testen was. Sinds donderdag is deze update wereldwijd officieel beschikbaar geworden voor zowel Android als iOS. Door de algemene focus van Instagram op emoji’s kon je een dergelijke update ook van mijlenver zien aankomen.

Persoonlijk zie ik niet bepaald de meerwaarde in van deze functie. Zelf vind ik mijn meest gebruikte emoji’s meestal makkelijk terug bij het tabblad met de meest recente emoji’s op mijn Gboard. Deze update zal in mijn ogen ook geen opwaardering zijn voor de conversaties in reacties, aangezien gebruikers waarschijnlijk nog meer geneigd zijn om te reageren door een paar keer hun favoriete emoji’s achter elkaar te plaatsen, waarna ze weer rustig verder kunnen scrollen door hun startpagina.

De functie is tot slot (voorlopig) beperkt tot het reactiegedeelte bij posts. Reageren op een verhaal of je eigen post van een onderschrift voorzien, gaat dus niet met de nieuwe sneltoetsen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business