Nieuws

Google Pixelbook 2 mogelijk gespot in advertentie over Chromebooks

Google heeft in oktober een Made by Google evenement gepland staan om allerhande nieuwe hardware te lanceren. Onderdeel daarvan is waarschijnlijk een nieuwe Google Pixelbook die nu mogelijk gelekt is.

Op 4 oktober kwam Google vorig jaar met een nieuw product: de Pixelbook. Er zijn een hele hoop fabrikanten die Chromebooks produceren, Google was daar zelf echter nog geen onderdeel van. Een tweede generatie lijkt nu ook wel weer onderweg, mogelijk zelfs voor een onthulling tijdens het Google-evenement gepland op 9 oktober in New York.

ChromeUnboxed heeft nu een spoor gevonden van meerdere advertenties die online verschijnen. Op de advertenties is een laptop te zien die grotendeels lijkt op de Google Pixelbook uit 2017, van de achterkant tot aan het toetsenbord. Als je beide laptops echter naast elkaar gaat houden, worden de verschillen duidelijk: de schermranden zijn een stuk kleiner. Nu is het de vraag: Hoe geloofwaardig zijn de advertenties die zijn verschenen?

Verschillen tussen de advertenties

Of de advertenties daadwerkelijk de Google Pixelbook 2 tonen, zal nog moeten blijken uit de onthullingen volgende maand. Wel is duidelijk dat de designafdeling van Google geen lijn weet aan te houden. Er zijn namelijk verschillen in de bezels terug te vinden tussen beide advertenties, waarmee de kans groot is dat (g)een van beide niet het eindproduct weerspiegelt. Er moet namelijk rekening gehouden worden met het advertentiegehalte. Google promoot met de advertenties de huidige Pixelbook, het zou immers een ‘stom idee’ zijn om een niet-onthuld product te aanschouwen.

ChromeUnboxed gelooft er verder niet in dat dit een eerste generatie Pixelbook is. De eerste generatie heeft verre van dunne schermranden en Google zou daarmee via advertenties leugens verspreiden over nieuwe advertenties. Ook zijn er in het afgelopen jaar totaal geen vergelijkbare beelden opgedoken met zulke kleine schermranden. Wie Google probeert voor de gek te houden met deze afbeeldingen is onduidelijk. Goed geprobeerd in elk geval, Google.

Oud ontwerp

Als dat de enige wijziging aan het design van de Google Pixelbook zou zijn, zou dat waarschijnlijk betekenen dat het design verder geen veranderingen ondergaat. Nu hoeft dat bij Google overigens niet als een grote verrassing gezien te worden: de eerste en tweede generatie Google Pixel smartphones hebben veel delen van het design met elkaar gedeeld. Bij de derde generatie lijkt dat nu wederom zo te zijn, al zijn de toestellen nog niet officieel verkrijgbaar. Daarvoor zullen we, net als met de Google Pixelbook 2, moeten wachten tot het Made by Google evenement in oktober.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business