Nieuws

Verizon lanceert 5G internetverbinding in VS

Het telecommunicatiebedrijf Verizon lanceert zijn eerste 5G internetverbinding in de VS. Vanaf 1 oktober kunnen vier Amerikaanse staten reeds genieten van deze service.

Hoe meer g’s, hoe liever, dat is alvast hoe ik het bekijk wanneer ik mijn draadloos internet inschakel op mijn smartphone. Waar wij momenteel nog niet hoger kunnen dan 4G, staat de VS over een kleine drie weken een stapje voor. De Amerikaanse telecomprovider Verizon lanceert op 1 oktober namelijk als eerste de mogelijkheid om thuis over een 5G-verbinding te beschikken.

Voorlopig blijft de 5G-technologie van Verizon beperkt tot slechts vier van de vijftig staten, zijnde Houston, Indianapolis, Los Angeles en California. Ook niet de gehele staat zal toegang hebben tot dit netwerk bij de lancering in oktober. (Potentiële) klanten zullen eerst via de website moeten controleren of zij in aanmerking komen door hun adres in te geven. Bovendien blijft de service beperkt tot thuisnetwerken.

Tot slot zullen deze thuisnetwerken van Verizon snelheden hebben van zo’n 300 Mbps en kunnen deze oplopen tot pieken van 1 Gbps afhankelijk van de locatie. Al blijft de 5G-service redelijk beperkt, toch heeft het bedrijf nu de kans om op te scheppen dat het als eerste de technologie aan de man heeft gebracht. Wanneer het de beurt is aan de rest van Amerika is nog niet bekend. Hier zijn er momenteel ook nog geen signalen dat we binnenkort een extra g’tje te zien kunnen krijgen in internetland.

5ginternetverbindingverizonvs

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals