Met de OnePlus 5T was OnePlus nog fel tegen het verwijderen van de aloude headphone jack. Met de OnePlus 6T komt daar nu verandering in, zo geeft Co-founder Carl Pei aan in een interview met TechRadar.

Advertentie

Alsof het dagelijkse kost is worden smartphones hedendaags zonder headphone jack geleverd. Dongle life is daarmee een realiteit geworden, je kan er mogelijk van ontkomen bij je laptop, maar bij smartphones lijkt dat vrijwel onmogelijk. Fabrikanten als OnePlus streden echter tot eerder dit jaar nog voor het behoud van de audiopoort, al zal dat per de volgende high-end smartphone van de Chinese fabrikant wijzigen, aldus de Co-founder van OnePlus, Carl Pei. Niet al te toevallig is het volgende high-end model de OnePlus 6T die in oktober onthuld zal worden.

Nieuwe technieken

Op donderdag kwam de informatie naar buiten in een interview met Carl Pei, uitgevoerd door TechRadar. Waarschijnlijk een pure marketingstunt, waarover later meer. Pei noemde in het interview het verdwijnen van de headphone jack. Dit zal gebeuren vanaf de volgende smartphone, al werd er geen duidelijkheid gegeven over welke smartphone dat dan precies zal zijn, al is het vrij zeker dat dit de OnePlus 6T zal zijn. Het verwijderen van de headphone jack zou van doen hebben met het introduceren van een nieuwe technologie. Nu zal dat waarschijnlijk niet de grotere batterij zijn die de OnePlus 6T waarschijnlijk krijgt, maar eerder het plaatsen van de in-display vingerafdrukscanner. Wat daarnaast een mogelijke factor zou kunnen zijn is het versterken van de waterbestendigheid, al blijft het nog te bezien of de nieuwe smartphones wel een rating zullen krijgen.

OPPO R17 Pro - OnePlus 6T
De OPPO R17 Pro toont een vergelijkbaar design als de vermoedelijke 6T, inclusief de in-display vingerafdrukscanner,

Tijdens het interview met Carl Pei wordt aangehaald waarom er nu voor is gekozen om de headphone jack te verwijderen – eerder was OnePlus juist vol bezig met marketing gerelateerd aan het behouden van de headphone jack. Volgens Pei blijkt echter uit onderzoek onder gebruikers van OnePlus toestellen dat een meerderheid draadloze headphones gebruikt. Voor de lancering van de OnePlus 6 lag dat op 59 procent, al zou dit percentage volgens Pei inmiddels zijn gestegen door de verkoop van de draadloze Bullets Wireless headphones van OnePlus.

Nieuwe Bullet-hoofdtelefoons

Gister werd ook in een persbericht al bekend gemaakt dat met de lancering van een nieuwe smartphone ook USB-C Bullet hoofdtelefoons beschikbaar komen. De adviesprijs zal na lancering op 19,95 euro komen te liggen, vergelijkbaar met de huidige generatie Bullets. Mocht je toch de huidige bedraade hoofdtelefoons willen gebruiken, Pei gaf tijdens het review aan dat er een adapter in de doos meegeleverd zal worden om dit mogelijk te maken.

Wat mij betreft is dit een pure marketingstunt. Natuurlijk zal er met de komst van nieuwe technieken zoals een vingerafdrukscanner onder het scherm minder ruimte zijn. Dat maakt echter niet dat de smartphone wat dikker mag zijn om het toch mogelijk te maken. Een mogelijke redenering zou kunnen zijn dat OnePlus meer draadloze Bullets wil verkopen, het is immers al ruimschoots bekend dat er op accessoires altijd een hoge winstmarge zit. Zeker weten doe je echter nooit, maar het is een feit dat OnePlus de headphone jack nu ook laat afsterven.

Advertentie