Nieuws

Samsung zet wederom het gevecht in op het midrange segment met de Samsung Galaxy A7

Samsung heeft per vandaag een nieuwe concurrent voor de Nokia 7 Plus op de markt, zo is deels al te zien aan de specificaties. Of de Samsung Galaxy A7 een sterkte concurrent is moet later nog blijken.

Samsung kwam een paar jaar geleden met de Samsung Galaxy A-lijn om het midrange segment verder aan te kunnen vallen. Het begon door de jaren heen met de Samsung Galaxy A3, A5 en ook de Galaxy A7. Daar kwamen recentelijk nog de Galaxy A6 en A8 bij. Samsung heeft nu een vernieuwde versie van de Galaxy A7 uit 2017 op de markt gebracht. Gezien de pijs en specificaties speelt Samsung open kaart en is het een directe aanval op de Nokia 7 Plus.

Om maar te beginnen met de gebruikte SoC. Welke variant het is wilt Samsung niet zeggen, al is de kans groot dat in elk geval gaat om een Exynos-chipset. De Octa-core processor heeft tweemaal een sterke ARM-Cortex A73 core aan boord, gecombineerd met zes ARM Cortex-A53 cores. De Cortex-A73 cores zijn maximaal geklokt op 2,2 GHz, waar de Cortex-A53 zoals gewoonlijk wat lager geklokt zijn op 1,6 GHz. Ook de GPU is van het Mali-referentiedesign van ARM, het gaat specifiek om de Mali G71MP2. Qua opslaggeheugen is er maximaal 4 GB RAM aanwezig in combinatie met 64 GB interne opslag. Daarbij is er een mogelijkheid om een microSD kaart bij te pluggen om de totale hoeveelheid opslag te verhogen met een extra 512 GB. De batterij die dit alles van stroom moet voorzien is redelijk groot met een 3.300 mAh capaciteit.

6-inch AMOLED

Het is niet vaak dat je in een midrange smartphone een AMOLED paneel terug zal vinden. Een concurrent van de Galaxy A7, de Nokia 7 Plus, moet het bijvoorbeeld nog altijd doen met een LCD IPS-scherm. Het 6-inch scherm heeft een 18.5:9 beeldverhouding met een Full-HD+ resolutie.

Waar Samsung echter bij deze smartphone focus op weet de leggen, dat zijn de camera’s. Er zit aan de voorkant een enkele 24 MP-sensor met een f/2.2 aperture. Autofocus is niet aanwezig, al is dat bijna bij elke smartphone uit het midrange segment het geval. Aan de achterkant is het echter wel een stuk spannender, daar zijn namelijk drie sensoren terug de vinden. De hoofdsensor is wederom een 24 MP-variant met een f/1.7 aperture. De tweede sensor is een 8 MP 120-graden groothoeklens en een heeft f/2.4 aperture. De laatste sensor is ‘slechts’ 5 MP, maar dient dan ook enkel om dieptegegevens te verzamelen om de achtergrond een ‘bokeh-effect’ te geven.

Beschikbaarheid

Mocht je de Samsung Galaxy A7 op het oog hebben, wacht dan nog even wat langer. In oktober komt de nieuwe variant van de smartphone in de Benelux op de markt voor een adviesprijs van 349 euro. Welke kleuren bij aanvang precies beschikbaar zullen zijn is bij TechPulse vooralsnog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business