Nieuws

Albert Heijn komt ook met kassaloze supermarkten

Kassaloos shoppen is duidelijk de toekomst. Na Amazon kan je nu ook bij Albert Heijn de wachtrijen overslaan en gewoon de deur uit wandelen met je producten.

Vorige week werd nog bekend dat Amazon van plan zou zijn om het aantal kassaloze winkels exponentieel uit te breiden naar een totaal van 3000 winkels tegen 2021. Ook de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn ziet er de voordelen van in en maakt vanaf deze week (deels) komaf met de kassier in twee Amsterdamse winkels.

In het Amsterdam Medisch Centrum kan je het systeem vanaf vandaag testen in beide Albert Heijn to go-winkels. Volgende week komt daar ook nog eens de AH to go in Amsterdam Centraal Station bij. Even makkelijk als in de Amazon Go-winkels is het systeem niet, maar het zorgt er wel voor dat je de rijen aan de kassa kan overslaan, wat toch het belangrijkste is.

Aan de hand van een tap to go-kaart, kunnen AH-klanten via hun Android-smartphone online betalen. Als je een iPhone bezit moet je nog iets langer wachten. Online betalen is enorm eenvoudig: je houdt gewoon je tap to go-kaart tegen het winkelrek waar je een product uitneemt en het wordt automatisch toegevoegd aan je digitale winkelmand. Eens je de winkel verlaat, wordt het bedrag binnen 10 minuten automatisch van je rekening geschreven.

Een stap in de goede richting van de Nederlandse keten, dat is zeker, al is het individueel ‘inscannen’ van de producten nog wel een pak trager dan het systeem van Amazon, waarbij je ze gewoon maar hoeft te nemen. Het financieel plaatje ligt natuurlijk wel een pak lager, en ver van de 1 miljoen dollar per winkel die het Amazon kost.

In Utrecht heeft Spar dit jaar trouwens een vergelijkbaar systeem gelanceerd waarbij de consument QR-codes op de producten moet scannen . De eerste resultaten waren alvast positief, er zou immers meer gekocht worden en het diefstalpercentage is niet gestegen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business