Nieuws

Keuze van de redactie: de beste technologieboeken

Een boek over technologie klinkt misschien als een paradox. Toch brengen deze boeken over technologie je veel nuttige kennis bij. Onze redactie zocht er de beste exemplaren uit.

 

Digitalis, Thierry Geerts 

 

In Digitalis laat Thierry Geerts, directeur van Google België, ons kennismaken met Digitalis. Dit land telt 4 miljard inwoners, verwijzend naar de ruim vier miljard mensen die verbonden zijn met internet. In tegenstelling tot de publieke vrees gaat digitalisering volgens de auteur werknemers geen kansen geen kansen ontnemen, maar net heel wat lucratieve mogelijkheden aanbieden.

 

België moet daarom een andere denkwijze hanteren. Niet alleen om mee te surfen op de golf van digitalisering, maar om er zelfs een belangrijke spilfiguur in te worden. Het fijne is vooral dat Geerts met concrete voorstellen komt waardoor je effectief begint te geloven in de vele voordelen van die digitale transformatie. Zo biedt de digitalisering bijvoorbeeld een ideale kans om mobiliteit aan te pakken, iets waar ons landje niet in uitblinkt.

 

 

Weapons of Math Destruction, Cathy O’Neil 

 

Dat algoritmen niet altijd even onschuldig zijn, is ondertussen algemeen geweten. Wanneer die algoritmen dan ook nog eens op grote schaal toegepast worden, raken ze omgetoverd in heuse massavernietigingswapens. Cathy O’Neil legt in Weapons of Math Destruction aan de hand van voorbeelden uit hoe algoritmen je hele levensloop kunnen bepalen.

 

Zo wordt aan de hand van je postcode bepaald of je wel een lening krijgt, en bepalen algoritmische testscores of je al dan niet ontslagen wordt. O’Neil reikt haar lezers alle tools aan om de autoriteit van de meest ondoorzichtige en invloedrijke algoritmen in vraag te stellen. Een echte aanrader voor wie zich afvraagt hoe ver de invloed van algoritmen precies reikt, en wat je ertegen kan doen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business