Nieuws

OC5: YouTube VR-filmpjes binnenkort ook op de Oculus Go headset te bekijken

Oculus heeft sinds begin dit jaar de Oculus Go op de markt, een van de eerste volledig opzichzelfstaande VR-headsets. Oculus zet nu een stap om gebruikers van meer content te laten genieten.

Virtual Reality mag voor de consumenten momenteel dan nog niet hot en happening zijn, dat maakt het niet minder dat bedrijven als Oculus druk bezig zijn om de functionaliteit van hun VR-headsets snel te verbeteren, dat blijft nu namelijk nog een van de punten waar VR op vastloopt: er is voor de consument gewoon nog niet al te veel content beschikbaar. Tijdens OC5, Oculus’ eigen ontwikkelaarsconferentie, kondigde het bedrijf aan dat er eindelijk officieel ondersteuning komt om YouTube VR-video’s af te spelen.

Voorheen was het al wel mogelijk om de video’s af te spelen, al bleef een officiële app uit. VRTube was de enige applicatie die voorheen beschikbaar was. Nu komt Oculus dus met een officiële app om de 800.000 VR-video’s op YouTube aan de gebruikers van zijn Oculus Go headset beschikbaar te maken. Wanneer dit het geval zal zijn, heeft Oculus echter niet precies aangegeven, de update zal ergens dit jaar uitrollen voor de headset. De headset van Oculus maakt overigens gebruik van dezelfde software als de Samsung Gear VR. De twee bedrijven hebben daarvoor een samenwerkingsverband; wel zit er een groot verschil tussen de headsets: de Oculus Go heeft een ingebouwd scherm, waar je voor de Gear VR een Samsung compatible smartphone nodig zal hebben.

Goed nieuws

Al met al is het goed nieuws voor alle gebruikers van de Oculus Go, een aantal wat overigens stevig aan het groeien is. Marktbureau IDC meldde eerst nog dat enkel de markt van volledig opzichzelfstaande VR-headsets een groei doormaakt. Nu wilt dat precies de markt zijn waar de Oculus Go sinds begin dit jaar in valt. Het zal afwachten zijn of de verkrijgbare content gebruikers tevreden kan stellen, deze ontwikkeling toont in elk geval aan dat Oculus werk maakt van het verder uitbreiden van het aanbod van content voor VR-headsets.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business