Nieuws

LG lanceert LG Watch W7 Wear OS-smartwatch met analoge wijzers

Op woensdag kwam LG naast deLG V40 ThinQ nog met een ander product, de LG Watch W7. Het betreft de eerste Wear OS-smartwatch met analoge wijzers, samen met een digitaal LCD-paneel.

LG leek van de smartwatchmarkt te zijn verdwenen, de laatste smartwatches die het bedrijf op de markt had gezet waren de LG Watch Sport en Style. Deze smartwatches verschenen begin 2017 maar bleven door de limitaties van het platform nogal op de achtergrond. Bijna twee jaar verder geeft LG het weer toch een kans met de LG Watch W7 Wear OS-smartwatch, de eerste smartwatch met analoge wijzers met eveneens een LCD-paneel op de achtergrond.

De algemene specificaties van de smartwatch zijn niet verrassend, zo heeft de LG W7 een 1,2-inch LCD-paneel met 360×360 pixels, prima voor een smartwatch. Het is jammer dat LG de keuze heeft gemaakt voor LCD in plaats van (AM)OLED, omdat veel watchfaces veel zwart tonen had dat de batterijduur kunnen verlengen. Verder is de oudere Qualcomm Snapdragon Wear 2100 SoC aanwezig, het is onduidelijk of de nieuwere Wear 3100 SoC al klaar is om verscheept te worden. Om de lijst met specificaties at te sluiten; er is 768 MB RAM aanwezig, evenals 4 GB-opslag om apps te installeren en muziek op te slaan. De batterij is met 240 mAh aan de relatief kleine kant, al heeft LG een troef achter de hand om dit probleem uit de weg te werken.

Analoge wijzers

Nog niet eerder kwam er een smartwatch voorbij waar een LCD-scherm werd gecombineerd met analoge wijzers. Withings’ Steel HR Sport komt daar nog het dichtste bij, maar weet enkel een klein scherm zonder touch in te brengen. Dat is namelijk wat de W7 nog bijzonderder maakt, LG heeft het aanraakgevoelige paneel los weten te krijgen van het scherm om de analoge wijzers te integreren. Met de wijzers wordt standaard de tijd weergegeven, ook als het scherm aan staat. Zet je de smartwatch in de ‘Watch-only’ modus, dan worden alle slimme functionaliteiten uitgezet, en moet het horloge tot wel 100 dagen op een lading mee gaan.

Mocht je afvragen of je last gaat hebben van de wijzers, dat is nog moeilijk om te zeggen. LG geeft aan dat je met een enkele klik de stand van de wijzers kan veranderen om tekst erachter zichtbaar te maken. Al met al dus een speciaal horloge, tevens met een speciaal prijskaartje: 450 dollar. Of de smartwatch ook naar de Benelux komt is nog onbekend, ook is de adviesprijs voor als hij naar Europa komt nog geheel onbekend. Vorige smartwatches van LG zijn echter nooit in de Benelux terechtgekomen, de kans is dan ook klein dat we deze ooit nog terug gaan zien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business