Nieuws

Bloomberg blijft bij claims hardwarehack Apple en Amazon

Vorige week kwam Bloomberg naar buiten met claims over een vermeende hardwarehack door Chinese spionnen bij Amazon en Apple.

 

Nu worden die claims tegengesproken door stemmen uit een onverwachte hoek; namelijk de Amerikaanse staatsveiligheid. Dat wil echter niet zeggen dat de Amerikaanse Staatsveiligheid de zaak niet verder zal onderzoeken, maar de vermeende hack staat momenteel niet bovenaan hun lijstje van topprioriteiten.

 

Toch houdt Bloomberg vol dat de Chinese firma Super Micro surveillancechips had geplaatst in hardware van bijna 30 bedrijven, en dat zowel Amazon als Apple al in 2015 aangifte hadden gedaan van de hack.

 

Beide technologiegiganten ontkennen het rapport van Bloomberg en beweren nooit dergelijke chips te hebben gevonden en ook nooit met de ordediensten te hebben samengewerkt omtrent de hele zaak.

 

Apple, dat zich anders nooit openlijk uitspreekt, liet weten dat het “keer op keer consequent” statements had uitgesproken die de claims van Bloomberg tegenspraken, nog voor het medium met het verslag naar buiten kwam.

 

Toch blijft Bloomberg zich bij zijn verhaal houden. Echter, aangezien de claims niet officieel ondersteund worden, is het goed mogelijk dat het verslag van Bloomberg nu niet zoveel aandacht zal krijgen als het medium geanticipeerd had.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business