Facebook Portal

Facebook dringt je huiskamer binnen met de Portal, een smart speaker en camera die je toelaat om vanuit je zetel te videochatten of muziek te spelen.

Advertentie

Wie in het midden van een reeks datalekken en privacyschandalen nog vertouwen heeft in Facebook, kan binnenkort ook een extra hardware-element toevoegen aan zijn socialmediaervaring. Facebook heeft immers Facebook Portal voorgesteld, een smart screen met ingebouwde videocamera dat tijdens een videochat iemand kan volgen terwijl hij of zij rondloopt in de woonkamer. Juist ja, perfecte timing.

Facebook Portal komt er in twee varianten, de ene kost 199 dollar (173 euro) en is voorzien van een 720p scherm van 25,4 centimeter. Het apparaat heeft twee speakers en een HD-webcam. De andere kost je 349 dollar (305 euro) en deze is voorzien van een groter 1080p scherm en de mogelijkheid om te bellen in landschapmodus én portretmodus. De grotere variant is eveneens het model dat je volgt wanneer je je beweegt tijdens een gesprek.

Facebook Portal

Verder zijn beide toestellen voorzien van de mogelijkheid om foto’s van je Facebook te tonen als het niet in gebruik is en kan je er muziekdiensten zoals Spotify en Pandora op vinden. Facebook Watch is ook een optie en meer apps komen er volgens Facebook nog aan in de toekomst. Uiteraard vind je ook de vertrouwde Facebook-filters terug, die je naar hartelust kan gebruiken tijdens het chatten.

Amazons Alexa zit ingebouwd in het systeem om de moeilijkere taken voor zich te nemen, zoals de mogelijkheid om je boodschappen te doen. In dit geval spreek je haar echter niet direct aan, want Facebook gaat voor zijn eigen activatiezin, “Hey, Portal.”

Voel je je toch niet helemaal comfortabel met Facebook Portal, dan kan je gelukkig wel de lens afdekken met een daarvoor voorzien luikje. De microfoon en camera kunnen ook met de druk op een knop worden uitgeschakeld, zodat je toch nog een vorm van controle behoudt.


Gerelateerde artikelen

‘Verwijder Facebook’-zoekopdrachten bereiken hoogtepunt

Facebook-gebruikers zijn ontevreden over het privacybeleid van het sociale netwerk en ook op onze redactie merken we dat de vraag naar hoe je een Facebook-account verwijdert sterk toeneemt.