Nieuws

Microsoft krijgt toestemming Europese antitrustautoriteiten voor aankoop GitHub

Softwaregigant Microsoft zal hoogstwaarschijnlijk de onvoorwaardelijke toezegging van de Europese antitrustautoriteiten krijgen voor zijn aankoop van het codeerplatform GitHub voor 6,5 miljard euro.

 

Microsoft kondigde de deal al in juni aan. Het was meteen ook de grootste aankoop sinds het LinkedIn voor iets minder dan 23 miljard euro aankocht in 2016. Er wordt verwacht dat de deal ervoor zal zorgen dat Microsoft een sterke boost krijgt, en dat de softwaregigant daarmee ook beter uitgerust zal zijn om de strijd aan te binden met marktleider Amazon.  

 

GitHub is het grootste codeerplatform ter wereld en telt meer dan 28 miljoen softwareontwikkelaars. Het platform zal deel uitmaken van de Microsofts slimme cloud nadat de overname officieel is.  

 

De CEO van Microsoft, Satya Nadella, probeert ondertussen de gemoederen van bezorgde GitHub-gebruikers te bedaren. Die vrezen namelijk dat GitHub wel eens de producten van Microsoft boven die van andere concurrenten zou verkiezen nadat de deal in kannen en kruiken is.

 

Nadella spreekt dat tegen en laat GitHub-gebruikers weten dat hun platform open zal blijven, en dat het ook blijvend zal samenwerken met alle publieke clouds.  

 

De Europese Commissie moet voor 19 oktober een uitspraak doen over de deal, maar wenste zich niet over de zaak uit te spreken. Ook Microsoft weigerde alle commentaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business