Nieuws

Google Pixel Slate: het manusje-van-alles

Gisteren heeft Google zijn nieuwe Pixel Slate aangekondigd. Het gaat hier om een tabletcomputer, al lijkt het toestel meer in zijn mars te hebben dan de gemiddelde tablet.

Het lijkt er sterk op dat Google zijn eigen draai heeft gegeven aan de Surface Pro-tablets van Microsoft. De nieuwe Google Pixel Slate mag dan wel een tablet zijn, maar zou je dezelfde kracht en gebruikservaring moeten kunnen bieden als de gemiddelde laptop.

Hardware

Wat de hardware betreft, krijgen we een 12,3 inch scherm met een enorm hoge resolutie van 3000×2000 pixels. Aan de voorzijde vinden we aan beide kanten stereospeakers terug en een camera van 8MP, waarvan er aan de achterzijde ook eentje zit. Verder krijgen we twee USB-C-poorten voorgeschoteld en een vingerafdrukscanner. De batterij zou bovendien een twaalftal uur moeten meegaan bij “gemengd gebruik” zoals Google het zelf omschrijft, zodat de tablet zeker een volledige werk- of schooldag kan meegaan met één oplaadbeurt.

 

Nieuwe ChromeOS

Google heeft duidelijk de grove middelen boven gehaald bij de ontwikkeling van de Pixel Slate. Zo heeft het zijn bekende ChromeOS-besturingssysteem geheel vernieuwd en aangepast aan het gebruik op een touchscreen. Zo krijg je de volledige Chrome-browser zoals je die op je desktop zou krijgen zodat je niet gebonden bent aan mobiele versies van websites. Voor andere zaken zoals tekstverwerking lijkt het er echter op dat we volledig aangewezen zijn op de Play Store, al is dat geen ramp gezien de enorme hoeveelheid apps die we daar kunnen terugvinden. Ook is de tablet uitgerust met Google Assistant, start hij op in een vingerknip en is het zelfs mogelijk om split-screen te gebruiken. Het enige dat nog ontbreekt voor een volledige desktopervaring is een toetsenbord, maar ook daar heeft Google aan gedacht.

Pixel Slate Keyboard

Om het plaatje van tablet die werkt als desktop te vervolledigen, heeft Google het Pixel Slate Keyboard ontwikkeld. Het gaat hier om een verlicht toetsenbord dat je kan vastklikken aan de tablet, met o.a. Hush Keys, waardoor je geluidloos kunt typen. Het toetsenbord werkt (net zoals bij de Surface Pro) ook als beschermhoes, wanneer dit dicht wordt geplooid, en is tevens ook een verstelbare standaard voor de tablet.

Tot slot verschijnen er een heleboel verschillende versies van de Pixel Slate. Zo heb je de keuze tussen een Intel Celeron, Core m3, Core i5 en i7 op het vlak van processors, 4, 8 en 16GB op het vlak van RAM en 32, 64, 128 en 256GB op het vlak van interne opslag. De beginprijs van de tablet ligt op 599 dollar, al mag je hier gerust de 199 dollar van het bijbehorende toetsenbord bij optellen. Wil je er helemaal voor gaan, dan mag er nog zo’n 99 dollar bij voor de Pixelbook Pen. De lanceringsdatum voor de VS, Canada en het VK staat momenteel op “later dit jaar”, terwijl de rest van de wereld, zoals gewoonlijk, geen enkele vorm van indicatie krijgt voor deze datum. Ook prijzen in euro zijn dus nog niet bekend, al bestaat de kans dat je het dollarteken eenvoudigweg mag vervangen door het euroteken zonder daarbij iets te veranderen aan de daaropvolgende cijfers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business