Nieuws

Google stelt Home Hub smart device voor

Naast Amazon en Facebook wil nu ook Google aanwezig zijn in je woonkamer. Met de Home Hub willen ze dat alvast zo discreet mogelijk doen.

Naast de Pixel 3 en een nieuwe Chromecast, had Google ook nog een nieuw toestel voor te stellen, namelijk de Home Hub, een smart screen en speaker. Nog een digitale assistent met andere woorden, zoals Amazon de Echo Show heeft en Facebook gisteren nog de Facebook Portal aankondigde. Google zet alvast in op privacy en YouTube met zijn toestel.

De missie van de Google Home Hub is zorgen voor een meer behulpzame thuisomgeving, de hub moet je snelle en duidelijke informatie geven over dingen die je dag eenvoudiger maken, zoals het weer, de status van het verkeer via Maps en natuurlijk je kalender. Verder heb je natuurlijk Google Search en kan je ook Nest-producten (eigendom van Google) bedienen via het apparaat, zoals je Nest-deurbel met videocamera.

Ook YouTube is volop aanwezig op het apparaat en met reden, Google wil immers dat je de Home Hub volop in de keuken gebruikt en vooral bij het koken. Om dat idee kracht bij te zetten vind je er standaard een breed aantal recepten met video-instructies op terug. Uiteraard kan je ook simpelweg muziek luisteren via bijvoorbeeld Spotify.

Gebruik je de hub niet, dan kan je ervoor kiezen om foto’s uit je Google Photos-account te tonen, met ondersteuning van de nieuwe Live Albums, die foto’s toevoegen op het moment dat ze gemaakt worden. Zelf foto’s maken doet de Home Hub niet, een bewuste keuze van Google die wil dat het apparaat vertrouwen uitstraalt en in alle kamers gebruikt kan worden. Een camera past niet in dat plaatje.

Het toestel is verkrijgbaar in groen, roze, donker grijs en wit. Het LCD-scherm is 17,8 centimeter groot en het apparaat neemt relatief weinig plaats in. Het is voorzien van twee microfoons en Bluetooth 5.0. In de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australië kan je de Home Hub nu al pre-orderen voor de prijs van 149 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business